Bucharest Food Festival octombrie 2009

Ce va rezerva prima zi de veniment? Incepand cu orele 13.00 Jurnalul de Bucatarie si oaspetii sai va invita sa dezbateti tema "Bucataria romaneasca ieri si azi”. Vor veni cu argumentele imbietore maestrii bucatari Silvian Scornea si Radu Gerhes, iar Simona Lazar-editorul Jurnalului de Bucatarie va conduce prin lumea bucatelor de altadata. Veti putea gusta din "Ghiveciul macelaresc " pregatit de Silvian, dar si din "Saramura de pui”, delicios fel de mancare al Olteniei, pregatita aici de Radu. Nu uitati de ciorba de burta! Ea se pregateste pana la momentul deschiderii evenimentului, iar in jurul orelor 15.00 se omologheaza recordul mondial. Persoanele prezente sunt invitate sa savureze o portie de ciorba de burta cu ardei iute si paine proaspata. Diet Center vine in ajutorul celor care au probleme cu... greutatea, invatandu-i sa pregateasca o reteta usoara, dietetica si totusi delicioasa- suntem si noi curiosi sa vedem cum face! Universitatea "Elta” ne va face o demonstratie de "Bucatarie fara foc” –un concept nou si mai ales foarte sanatos de alimentatie. Ei s-au gandit sa ne pregateasca o "ciorba de burta, fara burta”, care nici nu este prelucrata termic. Noi suntem curiosi... Barilla este prezenta la Bucharest Food Festival cu demonstratii culinare. Evident ei vor gati paste. Merita sa ascultati sfaturile specialistilor de la Barilla, s-ar putea sa va foloseasca. In plus, ei fac o lasagna extraordinara, merita sa o gustati pentru a avea un termen de comparatie pentru lasagna pe care o mancati in diferite locuri in oras. S.E.R.V.E. producator de vinuri alese de pe plaiurile mioritice, prin intermediul somelierului Sergiu Nedelea, ne prezinta vinurile sale si ne invata cum sa asociem vinul potrivit cu mancarea potrivita....sau invers. Proconsul deschide seria concertelor si a muzicii bune in Parcul Unirii, incepand cu orele 19.00

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa
Bucataras.RO

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Astazi am facut o ciorbita tare buna pentru BBk. Sigur a fost buna pentru ca a papat mult si a mai vrut "UNU" :D

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!