Bucharest Food Festival octombrie 2009

Ce va rezerva prima zi de veniment? Incepand cu orele 13.00 Jurnalul de Bucatarie si oaspetii sai va invita sa dezbateti tema "Bucataria romaneasca ieri si azi”. Vor veni cu argumentele imbietore maestrii bucatari Silvian Scornea si Radu Gerhes, iar Simona Lazar-editorul Jurnalului de Bucatarie va conduce prin lumea bucatelor de altadata. Veti putea gusta din "Ghiveciul macelaresc " pregatit de Silvian, dar si din "Saramura de pui”, delicios fel de mancare al Olteniei, pregatita aici de Radu. Nu uitati de ciorba de burta! Ea se pregateste pana la momentul deschiderii evenimentului, iar in jurul orelor 15.00 se omologheaza recordul mondial. Persoanele prezente sunt invitate sa savureze o portie de ciorba de burta cu ardei iute si paine proaspata. Diet Center vine in ajutorul celor care au probleme cu... greutatea, invatandu-i sa pregateasca o reteta usoara, dietetica si totusi delicioasa- suntem si noi curiosi sa vedem cum face! Universitatea "Elta” ne va face o demonstratie de "Bucatarie fara foc” –un concept nou si mai ales foarte sanatos de alimentatie. Ei s-au gandit sa ne pregateasca o "ciorba de burta, fara burta”, care nici nu este prelucrata termic. Noi suntem curiosi... Barilla este prezenta la Bucharest Food Festival cu demonstratii culinare. Evident ei vor gati paste. Merita sa ascultati sfaturile specialistilor de la Barilla, s-ar putea sa va foloseasca. In plus, ei fac o lasagna extraordinara, merita sa o gustati pentru a avea un termen de comparatie pentru lasagna pe care o mancati in diferite locuri in oras. S.E.R.V.E. producator de vinuri alese de pe plaiurile mioritice, prin intermediul somelierului Sergiu Nedelea, ne prezinta vinurile sale si ne invata cum sa asociem vinul potrivit cu mancarea potrivita....sau invers. Proconsul deschide seria concertelor si a muzicii bune in Parcul Unirii, incepand cu orele 19.00

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
3
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie