Bucharest Food Festival octombrie 2009

Ce va rezerva prima zi de veniment? Incepand cu orele 13.00 Jurnalul de Bucatarie si oaspetii sai va invita sa dezbateti tema "Bucataria romaneasca ieri si azi”. Vor veni cu argumentele imbietore maestrii bucatari Silvian Scornea si Radu Gerhes, iar Simona Lazar-editorul Jurnalului de Bucatarie va conduce prin lumea bucatelor de altadata. Veti putea gusta din "Ghiveciul macelaresc " pregatit de Silvian, dar si din "Saramura de pui”, delicios fel de mancare al Olteniei, pregatita aici de Radu. Nu uitati de ciorba de burta! Ea se pregateste pana la momentul deschiderii evenimentului, iar in jurul orelor 15.00 se omologheaza recordul mondial. Persoanele prezente sunt invitate sa savureze o portie de ciorba de burta cu ardei iute si paine proaspata. Diet Center vine in ajutorul celor care au probleme cu... greutatea, invatandu-i sa pregateasca o reteta usoara, dietetica si totusi delicioasa- suntem si noi curiosi sa vedem cum face! Universitatea "Elta” ne va face o demonstratie de "Bucatarie fara foc” –un concept nou si mai ales foarte sanatos de alimentatie. Ei s-au gandit sa ne pregateasca o "ciorba de burta, fara burta”, care nici nu este prelucrata termic. Noi suntem curiosi... Barilla este prezenta la Bucharest Food Festival cu demonstratii culinare. Evident ei vor gati paste. Merita sa ascultati sfaturile specialistilor de la Barilla, s-ar putea sa va foloseasca. In plus, ei fac o lasagna extraordinara, merita sa o gustati pentru a avea un termen de comparatie pentru lasagna pe care o mancati in diferite locuri in oras. S.E.R.V.E. producator de vinuri alese de pe plaiurile mioritice, prin intermediul somelierului Sergiu Nedelea, ne prezinta vinurile sale si ne invata cum sa asociem vinul potrivit cu mancarea potrivita....sau invers. Proconsul deschide seria concertelor si a muzicii bune in Parcul Unirii, incepand cu orele 19.00

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa