Bucharest Food Festival octombrie 2009

Ce va rezerva prima zi de veniment? Incepand cu orele 13.00 Jurnalul de Bucatarie si oaspetii sai va invita sa dezbateti tema "Bucataria romaneasca ieri si azi”. Vor veni cu argumentele imbietore maestrii bucatari Silvian Scornea si Radu Gerhes, iar Simona Lazar-editorul Jurnalului de Bucatarie va conduce prin lumea bucatelor de altadata. Veti putea gusta din "Ghiveciul macelaresc " pregatit de Silvian, dar si din "Saramura de pui”, delicios fel de mancare al Olteniei, pregatita aici de Radu. Nu uitati de ciorba de burta! Ea se pregateste pana la momentul deschiderii evenimentului, iar in jurul orelor 15.00 se omologheaza recordul mondial. Persoanele prezente sunt invitate sa savureze o portie de ciorba de burta cu ardei iute si paine proaspata. Diet Center vine in ajutorul celor care au probleme cu... greutatea, invatandu-i sa pregateasca o reteta usoara, dietetica si totusi delicioasa- suntem si noi curiosi sa vedem cum face! Universitatea "Elta” ne va face o demonstratie de "Bucatarie fara foc” –un concept nou si mai ales foarte sanatos de alimentatie. Ei s-au gandit sa ne pregateasca o "ciorba de burta, fara burta”, care nici nu este prelucrata termic. Noi suntem curiosi... Barilla este prezenta la Bucharest Food Festival cu demonstratii culinare. Evident ei vor gati paste. Merita sa ascultati sfaturile specialistilor de la Barilla, s-ar putea sa va foloseasca. In plus, ei fac o lasagna extraordinara, merita sa o gustati pentru a avea un termen de comparatie pentru lasagna pe care o mancati in diferite locuri in oras. S.E.R.V.E. producator de vinuri alese de pe plaiurile mioritice, prin intermediul somelierului Sergiu Nedelea, ne prezinta vinurile sale si ne invata cum sa asociem vinul potrivit cu mancarea potrivita....sau invers. Proconsul deschide seria concertelor si a muzicii bune in Parcul Unirii, incepand cu orele 19.00

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Somloi by Ina
Bucataras.RO

Somloi by Ina

M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...

Somloi by Ina
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa