Ce va rezerva prima zi de veniment? Incepand cu orele 13.00 Jurnalul de Bucatarie si oaspetii sai va invita sa dezbateti tema "Bucataria romaneasca ieri si azi”. Vor veni cu argumentele imbietore maestrii bucatari Silvian Scornea si Radu Gerhes, iar Simona Lazar-editorul Jurnalului de Bucatarie va conduce prin lumea bucatelor de altadata. Veti putea gusta din "Ghiveciul macelaresc " pregatit de Silvian, dar si din "Saramura de pui”, delicios fel de mancare al Olteniei, pregatita aici de Radu. Nu uitati de ciorba de burta! Ea se pregateste pana la momentul deschiderii evenimentului, iar in jurul orelor 15.00 se omologheaza recordul mondial. Persoanele prezente sunt invitate sa savureze o portie de ciorba de burta cu ardei iute si paine proaspata. Diet Center vine in ajutorul celor care au probleme cu... greutatea, invatandu-i sa pregateasca o reteta usoara, dietetica si totusi delicioasa- suntem si noi curiosi sa vedem cum face! Universitatea "Elta” ne va face o demonstratie de "Bucatarie fara foc” –un concept nou si mai ales foarte sanatos de alimentatie. Ei s-au gandit sa ne pregateasca o "ciorba de burta, fara burta”, care nici nu este prelucrata termic. Noi suntem curiosi... Barilla este prezenta la Bucharest Food Festival cu demonstratii culinare. Evident ei vor gati paste. Merita sa ascultati sfaturile specialistilor de la Barilla, s-ar putea sa va foloseasca. In plus, ei fac o lasagna extraordinara, merita sa o gustati pentru a avea un termen de comparatie pentru lasagna pe care o mancati in diferite locuri in oras. S.E.R.V.E. producator de vinuri alese de pe plaiurile mioritice, prin intermediul somelierului Sergiu Nedelea, ne prezinta vinurile sale si ne invata cum sa asociem vinul potrivit cu mancarea potrivita....sau invers. Proconsul deschide seria concertelor si a muzicii bune in Parcul Unirii, incepand cu orele 19.00
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mi-a placut mult rulada lui Merisor am pregatit si eu doua placinte rulate cu dovleac turcesc. Daca mi-aduc...
Desert placinte rulate cu dovleac turcescGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii