Bucharest Food Festival Octombrie 2009


In perioada 1 – 4 octombrie in Parcul Uniii se va desfasura cea de-a 3-a editie a Bucharest Food Festival. La primele doua editii au fost prezente peste 35.000 de persoane, care s-au bucurat de cultura gastronomica a orasului. La evenimentul cu numarul trei asteptam peste 20.000 de vizitatori, atat bucuresteni cat si turisti aflati in Capitala. Punctele de atractie au fost gandite astefel inca sa acopere cele mai diverse gusturi. Vor fi prezente 10 restaurante cu specific diferit frantuzesc - Grandeur, libanez – Tripoli, muntesc – Casa Cristina, chinezesc – Asia, voiedoval – Crama Domneasca, unguresc/ ardelenesc – Papa la Soni, romanesc, germna si pescares - La Mircea Macelaru, peruan – Concept Catering. Vor fi prezenti peste 60 de producatori din Franta, Italia, Republica Moldova, Ungaria. Dintre produsele expuse se remarca cele eclogice din carne de vita, oaie si porc, vinul ecologic , magiunul de prune fara zahar, foarte apreciat de nutritionisti, branzeturile de capra romanesti, frantuzesti si italiene dar si renumite le bomboane Bucuria sau delicatese din pasta de mandorla. Toto la capitolul atractii si concerte sustinute de: Proconsul, Analia Selis, Pasarea Colibri, Ovidiu Lipan Tandarica impreuna cu Marius Mihalache. Tentativa de a realiza cel mai lung lant de pizza din lume – 550 metri, va fi pusa in scena de Jerry's Pizza, impreuna cu ketchup-ul Hellmann's pentru o pizza cu un gust savuros. La realizarea resorcului vor contribui: faina Titan, sosul de rosuu Barilla, mozzarella Indlacto Mures, ulei de masline extravirgin – Costa d'Oro, sunca Augusta de la Scandia, iar din partea de securitatea alimentara se ocupa Fino. Gasda evenimentului va fi Soni, de la restaurantul Papa la Soni, care impreuna cu alti bucatari, va prezenta publicului o parte din secretele succesului in bucatarie. Cei prezenti la eveniment se vor bucura de degustari de produse, cursuri de asociere a vinului si a berii cu mancarea, concursuri, tombola cu electrocasnice de la Kenwood, tefal, Frake. Responsabil cu berea este Ciuc Premium – din apa pura de Premim este un brand al companiei Heineken Romania. Vino sa sarbatoresti prietenia autentica alaturi de Ciuc Premium! In cadrul evenimentului Bucharest Food festival, Scandia Sibiu va astepta cu cea mai mare ciorba de burta, preparata dupa o reteta traditionala, o ciorba de care se vor bucura, gratuit, peste 4000 de vizitatori. Pe durata evenimentului Scandia Sibiu va pregati pentru publicul vizitator, mancare din gama „Traditii”, punand astfel in valoare bucataria romaneasca traditionala. Gama „Traditii” cuprinde produse prelucrate manual, din ingrediente alese cu grija, de cea mai buna calitate: ciroba de burta, Ciroba de pui, Ciorba de vacuta, Costita afumata cu mancare de fasole boabe si multe alte produse pe care va invitam sa le descoperiti in cadrul evenimentului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
2
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Gyros cu pui si sos tsatsiki
4
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Tort crema de zahar ars
5
Torturi

Tort crema de zahar ars

Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de...

Tort crema de zahar ars
Parteneri
Cheesecake cu portocala si sos de ananas
Bucataras.RO

Cheesecake cu portocala si sos de ananas

Nu sunt eu adepta cheesecake-urilor coapte, desi am mai incercat o data, acum multi ani sa fac si nu mi s-a parut prea...

Cheesecake cu portocala si sos de ananas
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce