Campionatul International de Gatit in Aer Liber

Acest eveniment se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor. In competitie se poate inscrie orice persoana dornica sa-si etaleze calitatile de bucatar, indiferent de studii sau pregatire profesionala.
Acest eveniment se desfasoara pe parcursul a trei zile, in care se vor desfasura evenimente gastronomice astfel: „Duelul Maestrilor” in cadrul caruia un maestru bucatar si un membru media se intrec in arta culinara, iar in cadrul acestuia se vor confrunta Ioan Florescu (Maestrul in Arta Culinara, membru al Echipei olimpice de Bucatari a Romaniei), si Jerome Duport (editor revista).
„Cupa Choco Art Silvian” care va fi decernata de catre Silviu Miron, singurul profesionist roman membru in Uniunea Internationala a Patiserilor, Cofetarilor si Preparatorilor de Inghetata.
„Consursul Pestisorul de Aur” inscrierile pentru acest concurs vor incepe pe data de 8 mai si continua pana sambata 9 mai . Aceasta competitie consta in redactarea unei retete pentru un produs culinar aplicabil in restaurantele cu specific pescaresc.
„Competitia de Alimente Conservate Naturale” se adreseaza gospodarilor dornici sa-si etaleze calitatile de specialisti in alimente conservate pentru iarna. Alaturi de produsele alimentare conservate, concurentul va expune si reteta prin care acestea au fost realizate.
„Demo Stefan Bercea” va realiza o demonstratie gastronomica in fata publicului spectator.
„Demo Jakob Hausmann” celebrul maestru de origine elvetiana va oferi pentru publicului spectator un show culinar in direct la eveniment.
„Cupa Radu Anton Roman” in memoria scriitorului Radu Anton Roman, aceasta cupa va fi inmanata concurentului care va realiza cel mai reusit produs culinar traditional romanesc.
„Campionatul National de Mancat Mititei” concursul se adreseaza publicului spectator prezent la eveniment.
„Wine Tasting cu Sergiu Nedelea” va prezenta pe scena o parte din tainele maeseriei de somelier.
„Demo Horia Varlan – Meniul Crizei” va fi prezentata Meniul Crizei , care este o alternativa viabila pentru masa romanilor in vremuri de criza.
„Demo Dragos Bercea” Laba de urs pregatita dupa reteta stiuta numai de bucatarii de la Cabana Vanatorilor din Predeal!
„Tortul Europei” de ziua Europei, pe 9 mai, se va degusta Tortul Europei, opera care va fi realizata si prezentata de Maestrul Silviu Miron.
Sunteti asteptati cu drag!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mancare din boabe de soia
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa