Acest eveniment se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor. In competitie se poate inscrie orice persoana dornica sa-si etaleze calitatile de bucatar, indiferent de studii sau pregatire profesionala.
Acest eveniment se desfasoara pe parcursul a trei zile, in care se vor desfasura evenimente gastronomice astfel: „Duelul Maestrilor” in cadrul caruia un maestru bucatar si un membru media se intrec in arta culinara, iar in cadrul acestuia se vor confrunta Ioan Florescu (Maestrul in Arta Culinara, membru al Echipei olimpice de Bucatari a Romaniei), si Jerome Duport (editor revista).
„Cupa Choco Art Silvian” care va fi decernata de catre Silviu Miron, singurul profesionist roman membru in Uniunea Internationala a Patiserilor, Cofetarilor si Preparatorilor de Inghetata.
„Consursul Pestisorul de Aur” inscrierile pentru acest concurs vor incepe pe data de 8 mai si continua pana sambata 9 mai . Aceasta competitie consta in redactarea unei retete pentru un produs culinar aplicabil in restaurantele cu specific pescaresc.
„Competitia de Alimente Conservate Naturale” se adreseaza gospodarilor dornici sa-si etaleze calitatile de specialisti in alimente conservate pentru iarna. Alaturi de produsele alimentare conservate, concurentul va expune si reteta prin care acestea au fost realizate.
„Demo Stefan Bercea” va realiza o demonstratie gastronomica in fata publicului spectator.
„Demo Jakob Hausmann” celebrul maestru de origine elvetiana va oferi pentru publicului spectator un show culinar in direct la eveniment.
„Cupa Radu Anton Roman” in memoria scriitorului Radu Anton Roman, aceasta cupa va fi inmanata concurentului care va realiza cel mai reusit produs culinar traditional romanesc.
„Campionatul National de Mancat Mititei” concursul se adreseaza publicului spectator prezent la eveniment.
„Wine Tasting cu Sergiu Nedelea” va prezenta pe scena o parte din tainele maeseriei de somelier.
„Demo Horia Varlan – Meniul Crizei” va fi prezentata Meniul Crizei , care este o alternativa viabila pentru masa romanilor in vremuri de criza.
„Demo Dragos Bercea” Laba de urs pregatita dupa reteta stiuta numai de bucatarii de la Cabana Vanatorilor din Predeal!
„Tortul Europei” de ziua Europei, pe 9 mai, se va degusta Tortul Europei, opera care va fi realizata si prezentata de Maestrul Silviu Miron.
Sunteti asteptati cu drag!
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiM-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...
Somloi by InaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii