Campionatul International de Gatit in Aer Liber

Acest eveniment se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor. In competitie se poate inscrie orice persoana dornica sa-si etaleze calitatile de bucatar, indiferent de studii sau pregatire profesionala.
Acest eveniment se desfasoara pe parcursul a trei zile, in care se vor desfasura evenimente gastronomice astfel: „Duelul Maestrilor” in cadrul caruia un maestru bucatar si un membru media se intrec in arta culinara, iar in cadrul acestuia se vor confrunta Ioan Florescu (Maestrul in Arta Culinara, membru al Echipei olimpice de Bucatari a Romaniei), si Jerome Duport (editor revista).
„Cupa Choco Art Silvian” care va fi decernata de catre Silviu Miron, singurul profesionist roman membru in Uniunea Internationala a Patiserilor, Cofetarilor si Preparatorilor de Inghetata.
„Consursul Pestisorul de Aur” inscrierile pentru acest concurs vor incepe pe data de 8 mai si continua pana sambata 9 mai . Aceasta competitie consta in redactarea unei retete pentru un produs culinar aplicabil in restaurantele cu specific pescaresc.
„Competitia de Alimente Conservate Naturale” se adreseaza gospodarilor dornici sa-si etaleze calitatile de specialisti in alimente conservate pentru iarna. Alaturi de produsele alimentare conservate, concurentul va expune si reteta prin care acestea au fost realizate.
„Demo Stefan Bercea” va realiza o demonstratie gastronomica in fata publicului spectator.
„Demo Jakob Hausmann” celebrul maestru de origine elvetiana va oferi pentru publicului spectator un show culinar in direct la eveniment.
„Cupa Radu Anton Roman” in memoria scriitorului Radu Anton Roman, aceasta cupa va fi inmanata concurentului care va realiza cel mai reusit produs culinar traditional romanesc.
„Campionatul National de Mancat Mititei” concursul se adreseaza publicului spectator prezent la eveniment.
„Wine Tasting cu Sergiu Nedelea” va prezenta pe scena o parte din tainele maeseriei de somelier.
„Demo Horia Varlan – Meniul Crizei” va fi prezentata Meniul Crizei , care este o alternativa viabila pentru masa romanilor in vremuri de criza.
„Demo Dragos Bercea” Laba de urs pregatita dupa reteta stiuta numai de bucatarii de la Cabana Vanatorilor din Predeal!
„Tortul Europei” de ziua Europei, pe 9 mai, se va degusta Tortul Europei, opera care va fi realizata si prezentata de Maestrul Silviu Miron.
Sunteti asteptati cu drag!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa