Organizatorii evenimentului culinar
Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA) organizeaza in perioada 7 – 9 mai, in Piata Constitutiei, Cupa Etapei Bucuresti a Campionatului International de Gatit in Aer Liber 2010.
Campionatul International de Gatit in Aer Liber se afla la cea de-a IV-a editie.
Aceasta competitie gastronomica din Romania este certificata si inregistrata in programul international al WACS (Word Association of Chefs Societies). Organizatorii garanteaza un show culinar
Pe parcursul celor 3 zile ale evenimentului, organizatorii garanteaza un show culinar oferit de cei mai buni specialisti ai artei culinare, evaluati de un juriu international de maestri!
Campionatul International de Gatit in Aer Liber este un eveniment tip competitie, fiind organizat la nivel international.
Anual, competitia este structurata pe 2 etape: Etapa Bucuresti si Etapa Cluj-Napoca.
Grupele Competitiei
Fiecare etapa are doua grupe: 1.Grupa Profesionisti; 2.Grupa Amatori
Programul competitiei
Deschiderea oficiala vineri, 7 mai, orele 11.00
Vineri – 7 mai 2010: Clasa Preparate Culinare Reci
Sectiunea A: Hrana Rece, Platouri Festive
Sectiunea B: Dulciuri si Patiserie
Sectiunea C: Creatie
Sectiunea D: Meniu Alternativ
Sambata - Clasa Gatit in Aer Liber
Sectiunea E: Ceaun
Sectiunea F: Plita
Sectiunea G: Gratar
Sectiunea H: Creatie
Conditiile de participare
Competitia se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor. Pentru inscrierea in competitie la Grupa Amatori nu se cere dovada studiilor de specialitate. Inscrierea in competitie a concurentilor nu este conditionata de varsta sau pregatire profesionala. in competitie se pot inscrie atat persoane fizice, cat si persoane juridice, iar concurentii se pot inscrie individual sau in echipe (maxim 3 persoane). Cantitatea minima de hrana preparata si prezentata in fata comisiilor de evaluare
este de 10 portii la fiecare sectiune din concurs. Ultima data pentru inscrieri este cu 7 zile inaintea competitiei, taxa de inscriere in competitie este de 50 lei/sectiune.
Tari participante
La competitia bucuresteneana si-au anuntat prezenta mari maestri in arta culinara din: Cehia, Canada, Turcia, Franta, Elvetia, Finlanda, Belgia, Italia, Israel, Cipru si Romania, oaspete de onoare fiind MIROSLAV KUBEC, directorul continental al WACS (Word Association of Chefs Societies).
Pentru mai multe detalii vizitati site-ul oficial www.campionatdegatit.ro
Alte articole inrudite Campionatul internatinal de gatit in aer liber, 7-9 mai 2010
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.
Sos delicios de mazareRetete dietetice
Sarmalute in foi de vita cu smantana si caviar de ardei iutePentru o duminica in familie, pentru a masa festiva sau orice alt moment frumos din viata voastra, aceasta pulpa este foarte...
Pulpa de porc la cuptorSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii