Campionatul International de Gatit in Aer LiberCupa Etapei Bucuresti, Piata Constitutiei, 7-9 mai 2010
Cel Mai Mare Eveniment Gastronomic din Romania!
Prima competitie gastronomica din istoria Romaniei certificata si inregistrata in programul international al W.A.C.S. (World Association of Chefs Societies). Competitie Gastronomica Continentala
Cel mai interesant, incitant, provocator proiect culinar din Romania!
Un show culinar oferit de cei mai buni specialisti ai artei culinare, evaluati de un juriu international de maestri !
Organizatorii evenimentului:
Asociatia Culturala Euro Est Alternativ
Co-organizatori: Familia Toneli, Zahar Margaritar SPECIAL GUEST STAR
IROSLAV KUBEC – Director Continental al W.A.C.S.
REÅžEDINTELE JURIULUI: Maestrul Åžtefan Bercea
GAZDA EVENIMENTULUI: Maestrul Antonio Passarelli
Å¢ari reprezentate in cadrul Etapei Bucuresti: Romania, Cehia, Canada, Turcia, Franta, Elvetia, Finlanda, Belgia, Italia, Israel, Cipru
COMPONENÅ¢A ECHIPEI DE EVALUARE PENTRU GRUPA PROFESIONIÅžTI:
Panayotis Hadijsmeou (Cipru), Vatafu Gheorghe (Romania), Cornelia Ghisoi (Romania), Gabriela Berechet (Romania), Jyrki Yli-Uotila (Finlanda), Nicu Urs (Romania), Silvian Miron (Romania), Stamatis Valtas (Grecia), Robert Man (Romania)
COMPONENÅ¢A ECHIPEI DE EVALUARE PENTRU GRUPA AMATORI:
Petrisor Tanase (Romania), Adam Enav (Israel), Florin Teodorescu (Romania), Iustinian Radu (Romania), Razvan Cucui (Romania), Pop Adrian (Romania)
SOMELIERI:
Sergiu Nedelea
Structura competitiei
IMPORTANT! Începand de la etapa Bucuresti din 2010 competitia va fi structurata pe grupe de profesionisti si amatori!
Vineri, 7 mai 2010 Sambata, 8 mai 2010
Clasa Preparate Culinare Reci Clasa Gatit in Aer Liber
A. Sectiunea Antreuri, Expozitie de Arta Culinara E. Sectiunea Plita
B. Sectiunea Dulciuri si Patiserie F. Sectiunea Gratar
C.Sectiunea Creatie G. Sectiunea Ceaun
D.Sectiunea Meniu Alternativ H. Sectiunea Creatie
Atat profesionistii, cat si amatorii se pot inscrie la una sau mai multe sectiuni!
Premiile etapei Bucuresti sunt in valoare de peste 15.000 euro!
Duminica, 9 mai 2010
Program de demonstratii de arta culinara
Gastro Show-uri oferite de:
Maestrul Nicu Urs – bucatarie chinezeasca, Maestrul Cornelia Ghisoi - dulciuri, Maestrul Petrisor Tanase – bucatarie africana, George Catana - dulciuri, Dragos Bercea – meniu cu specific vanatoresc, Septimiu Crisan – meniu la plita, Maestrul Antonio Passarelli – meniu italian, Sergiu Nedelea – parada somelierilor, Maestrul Pop Adrian - protap
Mai multe informatii:
www.campionatdegatit.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii