Cea mai mare branza, de la Tudor Vladimirescu incoace, se face la Crama Pandurilor

La Crama Pandurilor se sarbatoreste maine (n.r. 20 ianuarie) numirea lui Tudor Vladimirescu ca Domn al Tarii Romanesti in urma cu 190 de ani. Cu acest prilej se mai sarbatoresc si trei ani de activitate a restaurantelor Casa Latina si nu in ultinul rand venirea pe lume a celei mai mari si mai autentice crame – Crama Pandurilor.

Din 20 ianuarie 2011, incepand cu orele 13.00, la Crama Pandurilor din Bucuresti, se da cep la un butoi de vin, se face "o mare branza”* si gazdele pun la fript doi purcei de cate 100 de kilograme!

Evenimentul se va desfasura pe doua planuri:

Pe primul plan, care se va desfasura pe tronsonul orar 13.00 – 18.00 , vor putea participa toti cei care se simt atrasi de bucatele ce se vor prepara in cadrul actiunii si care vor fi oferite gratuit celor prezenti. Vor fi pregatite bucate pentru 1 000 de persoane, care vor putea gusta din casul cu mamaliguta proaspat facut, din pomana porcului si din vinul fiert oferit de gazde. Pe planul al doilea, incepand cu orele 19.00, se va desfasura un eveniment privat la care vor fi invitati reprezentantii presei, prietenii si clientii fideli ai restaurantelor Casa Latina.

Crama romaneasca este locul unde se imbina intr-o simbioza perfecta mancarea romaneasca stramoseasca si muzica de petrecere, ambele stropite cu vin rosu servit in ulcele de Horezu. Crama Pandurilor isi propune sa fie locul unde "pandurii” bucuresteni si nu numai sa se poata ospata in tihna, in compania unor nume ale muzicii de petrecere. Si pentru ca sa porneasca cu dreptul inca de la deschidere, gazdele aduc cateva dintre vedetele acestui gen de muzica la Crama Pandurilor. Pentru evenimentul de deschidere vor fi alaturi de oaspeti Nelu Ploiesteanu si taraful sau, trupa Etnic, Haiducii si "pandurul” Tavi Colen.

Situata in sectorul 5, pe Soseaua Panduri, in spatele Academiei Militare, vis-a-vis de spitalul Panduri, in vecinatatea restaurantului Casa Latina si magazinului Carrefour Market, Crama Pandurilor isi propune sa ofere romanilor, dar si strainilor, un meniu bogat, autentic romanesc, care sa aminteasca de mesele de odinioara din care se ospatau Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu, Gheorghe Magheru, Petrache Poenaru sau Anghel Sapte Cai, unii dintre cei mai renumiti panduri. Cu cele 200 de locuri ale sale, impartite in 4 saloane, Crama Pandurilor ofera oaspetilor sai o atmosfera unica, stropita cu vinuri alese si condimentata cu corduri muzicale de petrecere. Crama dispune de loc de joaca pentru copii si parcare proprie gratuita.

* cas proaspat din 1 000 de litri, aproximativ 200 de kg de cas proaspat, realizat dupa o metoda traditionala de catre echipa Cramei Pandurilor sustinuta de o echipa din comuna Funfata, judetul Brasov – familia Istrate. Casul este "cea mai mare branza” facuta vreodata in tara noastra, dupa o metoda traditionala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Mini ardei umpluti cu branza
2
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Chec pufos
3
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Tiramisu reţetă cu lamaie
5
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Parteneri
Piept de pui cu mozzarella si rosii la cuptor
Bucataras.RO

Piept de pui cu mozzarella si rosii la cuptor

O reteta super delicioasa,vazusem un video cu reteta,vi-o recomand cu drag

Piept de pui cu mozzarella si rosii la cuptor
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet