Cea mai mare branza, de la Tudor Vladimirescu incoace, se face la Crama Pandurilor

La Crama Pandurilor se sarbatoreste maine (n.r. 20 ianuarie) numirea lui Tudor Vladimirescu ca Domn al Tarii Romanesti in urma cu 190 de ani. Cu acest prilej se mai sarbatoresc si trei ani de activitate a restaurantelor Casa Latina si nu in ultinul rand venirea pe lume a celei mai mari si mai autentice crame – Crama Pandurilor.

Din 20 ianuarie 2011, incepand cu orele 13.00, la Crama Pandurilor din Bucuresti, se da cep la un butoi de vin, se face "o mare branza”* si gazdele pun la fript doi purcei de cate 100 de kilograme!

Evenimentul se va desfasura pe doua planuri:

Pe primul plan, care se va desfasura pe tronsonul orar 13.00 – 18.00 , vor putea participa toti cei care se simt atrasi de bucatele ce se vor prepara in cadrul actiunii si care vor fi oferite gratuit celor prezenti. Vor fi pregatite bucate pentru 1 000 de persoane, care vor putea gusta din casul cu mamaliguta proaspat facut, din pomana porcului si din vinul fiert oferit de gazde. Pe planul al doilea, incepand cu orele 19.00, se va desfasura un eveniment privat la care vor fi invitati reprezentantii presei, prietenii si clientii fideli ai restaurantelor Casa Latina.

Crama romaneasca este locul unde se imbina intr-o simbioza perfecta mancarea romaneasca stramoseasca si muzica de petrecere, ambele stropite cu vin rosu servit in ulcele de Horezu. Crama Pandurilor isi propune sa fie locul unde "pandurii” bucuresteni si nu numai sa se poata ospata in tihna, in compania unor nume ale muzicii de petrecere. Si pentru ca sa porneasca cu dreptul inca de la deschidere, gazdele aduc cateva dintre vedetele acestui gen de muzica la Crama Pandurilor. Pentru evenimentul de deschidere vor fi alaturi de oaspeti Nelu Ploiesteanu si taraful sau, trupa Etnic, Haiducii si "pandurul” Tavi Colen.

Situata in sectorul 5, pe Soseaua Panduri, in spatele Academiei Militare, vis-a-vis de spitalul Panduri, in vecinatatea restaurantului Casa Latina si magazinului Carrefour Market, Crama Pandurilor isi propune sa ofere romanilor, dar si strainilor, un meniu bogat, autentic romanesc, care sa aminteasca de mesele de odinioara din care se ospatau Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu, Gheorghe Magheru, Petrache Poenaru sau Anghel Sapte Cai, unii dintre cei mai renumiti panduri. Cu cele 200 de locuri ale sale, impartite in 4 saloane, Crama Pandurilor ofera oaspetilor sai o atmosfera unica, stropita cu vinuri alese si condimentata cu corduri muzicale de petrecere. Crama dispune de loc de joaca pentru copii si parcare proprie gratuita.

* cas proaspat din 1 000 de litri, aproximativ 200 de kg de cas proaspat, realizat dupa o metoda traditionala de catre echipa Cramei Pandurilor sustinuta de o echipa din comuna Funfata, judetul Brasov – familia Istrate. Casul este "cea mai mare branza” facuta vreodata in tara noastra, dupa o metoda traditionala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
2
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Salata de cruditati
3
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Prajitura After Eight
4
Prajituri

Prajitura After Eight

Prajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...

Prajitura After Eight
Prajitura de casa cu mac
5
Retete de Pasti

Prajitura de casa cu mac

Prajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...

Prajitura de casa cu mac
Parteneri
Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher
Bucataras.RO

Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

De cand ai facut prima data paine de casa poti spune ca te-ai indragostit. Singurul impediment care sta intre tine si aceasta...

Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia