Ultimul numar al revistei Nature publica rezultatele unui studiu desfasurat pe mamifere (cobai), prin care s-au demonstrat efectele pozitive ale unui compus al vinului rosu pentru prelungirea vietii. Teste anterioare demonstrasera deja efectele benefice ale acestui compus - resveratrolul - asupra drojdiilor si a organismelor mai simple - musculite, viermi. Una dintre cele mai importante descoperiri a fost aceea ca resveratrolul intarzie sau impiedica evolutiile negative ale unui regim alimentar bogat in calorii: cobaii nu au dezvoltat diabet, sanatatea ficatului si a sistemului cardiovascular s-a mentinut in bune conditii, in pofida unei alimentatii exagerate. Vestea poate deschide drumul unor cercetari viitoare in domeniul bolilor cardiovasculare sau ale ficatului, in timp ce unele studii recente demonstrasera deja efectele pozitive ale resveratrolului asupra colesterolului sau cancerului de san.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii