Povestile Bucatariei Romanesti

Timp de sapte saptamani, Jurnalul National iti aduce, in fiecare vineri, o colectie bogata in retete traditionale, numai bune de gatit: se adauga un soi unic de savoare si cele mai fine condimente...Totul sub semnatura unica a lui Radu Anton Roman. Din 1999, data aparitiei primei editii a cartii (titlul initial: "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”), continua sa fie un best-seller, in editii succesive, care aduc mereu imagini reinnoite asupra gastronomiei traditionale. Este prima carte de bucate romaneasca imbogatita cu povestiri si elemente de etnografie si antropologie culinara, un adevarat monument editorial al acestui domeniu.
Volumul I va "aduce” dinainte Dobrogea si Campia Romana. Va invitam intr-o calatorie culinara cu preparate de exceptie! Tot in acest prim volum veti regasi o "harta” completa a podgoriilor si vinurilor romanesti. Cele sapte volume ale colectiei se dezvolta pe regiuni, urmand firul epic al autorului. In plus, fiecare volum este bogat ilustrat, cu fotografii ale preparatelor culinare.
Jurnalul National va ofera de aceasta data altfel de retete... pline cu suflet. Noutatea acestui proiect consta in continutul cartii - prin textele mai putin cunoscute ale lui Radu Anton Roman, dar si in marturiile prietenilor de suflet ai lui Radu Anton Roman: Andrei Plesu, Cristian Tabara, Mihai Oroveanu, care vin cu povestiri despre marele gurmand roman si cu retete speciale. De asemenea, veti gasi imagini speciale cu Radu Anton Roman si fotografii etnografice, precum si imagini din expozitiile tematice ale Muzeului Satului "Dimitrie Gusti” si ale Muzeului Taranului Roman.
"Povestile Bucatariei Romanesti” fac parte dintr-o colectie fascinanta numita sugestiv... "Retete de Colectie”. Asadar, nu ratati primul volum, de vineri, 16 iulie care va poarta prin...Dobrogea si Campia Romana! Spor la gatit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc