Si este inutil sa mai spun, desi se vede din fotografii, ca acest tip de targuri are mare priza la public, in special aici, in Bucuresti. Ce nu inteleg este, de ce, cu toate ca exista, cheltuielile de regie, acestea sunt cu mult mai reduse ca in magazine, insa asta nu se reflecta asuprta pretului produselor. Puteti sa vedeti si din fotografiile alaturate, preturile produselor de la aceste targuri le intrec pe cele din orice magazin obisnuit, vorbind, evident, de produse similare.
De aceea si vanzarile, desi clientii-s multi, nu aduc prea multi lei in buznarele producatorilor. Sa fie timpul ca si acestia, producatori mari sau mici, sa invete ca pe o piata libera si liberala, politica maririi preturilor, in special pe timp de criza, este deficitara politicii care imbratiseaza vanzarile de volum?
Si ca sa fiu mai exact: am dat pe o jumatate de kilogram de carnati afumati, fix 19 lei, iar pe un kilogram de pastrama de berbecut, sarata precum ocna, am scos inca 30 de lei din portmoneu. Pentru 1,5 l de braga, care nu seamana deloc cu braga traditionala, desi este vanduta sub aceeasi denumire (parere luata de la un specialist in domeniu, crescut in curtea unei bragarii galatene), am mai dat 12 lei.
Mai trebuie spus ca la suma de 61 lei (610.000 lei vechi pentru cine nu s-a familiarizat cu conversia), pui pe masa o ciorba, un fel principal, care contine carne suficienta si un desert, fie si sub forma de clatite, sau gogosi proaspete, din care sa manance o familie de patru persoane, intreg weekend-ul? Deci, ce este mai eco? Produsele din aceste targuri, sau contravaloarea lor transformata intr-o masa gatita acasa, pentru toata familia?
Imagini de la evenimente puteti vedea in albumul foto. foto si text: Cristian Szilvassy
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii