Si este inutil sa mai spun, desi se vede din fotografii, ca acest tip de targuri are mare priza la public, in special aici, in Bucuresti. Ce nu inteleg este, de ce, cu toate ca exista, cheltuielile de regie, acestea sunt cu mult mai reduse ca in magazine, insa asta nu se reflecta asuprta pretului produselor. Puteti sa vedeti si din fotografiile alaturate, preturile produselor de la aceste targuri le intrec pe cele din orice magazin obisnuit, vorbind, evident, de produse similare.
De aceea si vanzarile, desi clientii-s multi, nu aduc prea multi lei in buznarele producatorilor. Sa fie timpul ca si acestia, producatori mari sau mici, sa invete ca pe o piata libera si liberala, politica maririi preturilor, in special pe timp de criza, este deficitara politicii care imbratiseaza vanzarile de volum?
Si ca sa fiu mai exact: am dat pe o jumatate de kilogram de carnati afumati, fix 19 lei, iar pe un kilogram de pastrama de berbecut, sarata precum ocna, am scos inca 30 de lei din portmoneu. Pentru 1,5 l de braga, care nu seamana deloc cu braga traditionala, desi este vanduta sub aceeasi denumire (parere luata de la un specialist in domeniu, crescut in curtea unei bragarii galatene), am mai dat 12 lei.
Mai trebuie spus ca la suma de 61 lei (610.000 lei vechi pentru cine nu s-a familiarizat cu conversia), pui pe masa o ciorba, un fel principal, care contine carne suficienta si un desert, fie si sub forma de clatite, sau gogosi proaspete, din care sa manance o familie de patru persoane, intreg weekend-ul? Deci, ce este mai eco? Produsele din aceste targuri, sau contravaloarea lor transformata intr-o masa gatita acasa, pentru toata familia?
Imagini de la evenimente puteti vedea in albumul foto. foto si text: Cristian Szilvassy
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii