Si este inutil sa mai spun, desi se vede din fotografii, ca acest tip de targuri are mare priza la public, in special aici, in Bucuresti. Ce nu inteleg este, de ce, cu toate ca exista, cheltuielile de regie, acestea sunt cu mult mai reduse ca in magazine, insa asta nu se reflecta asuprta pretului produselor. Puteti sa vedeti si din fotografiile alaturate, preturile produselor de la aceste targuri le intrec pe cele din orice magazin obisnuit, vorbind, evident, de produse similare.
De aceea si vanzarile, desi clientii-s multi, nu aduc prea multi lei in buznarele producatorilor. Sa fie timpul ca si acestia, producatori mari sau mici, sa invete ca pe o piata libera si liberala, politica maririi preturilor, in special pe timp de criza, este deficitara politicii care imbratiseaza vanzarile de volum?
Si ca sa fiu mai exact: am dat pe o jumatate de kilogram de carnati afumati, fix 19 lei, iar pe un kilogram de pastrama de berbecut, sarata precum ocna, am scos inca 30 de lei din portmoneu. Pentru 1,5 l de braga, care nu seamana deloc cu braga traditionala, desi este vanduta sub aceeasi denumire (parere luata de la un specialist in domeniu, crescut in curtea unei bragarii galatene), am mai dat 12 lei.
Mai trebuie spus ca la suma de 61 lei (610.000 lei vechi pentru cine nu s-a familiarizat cu conversia), pui pe masa o ciorba, un fel principal, care contine carne suficienta si un desert, fie si sub forma de clatite, sau gogosi proaspete, din care sa manance o familie de patru persoane, intreg weekend-ul? Deci, ce este mai eco? Produsele din aceste targuri, sau contravaloarea lor transformata intr-o masa gatita acasa, pentru toata familia?
Imagini de la evenimente puteti vedea in albumul foto. foto si text: Cristian Szilvassy
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macReteta de preparare a papanasilor Initial am vrut sa fac gogosi. Ulterior, m-am gandit sa experimentez si eu papanasii. Asa...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii