Si este inutil sa mai spun, desi se vede din fotografii, ca acest tip de targuri are mare priza la public, in special aici, in Bucuresti. Ce nu inteleg este, de ce, cu toate ca exista, cheltuielile de regie, acestea sunt cu mult mai reduse ca in magazine, insa asta nu se reflecta asuprta pretului produselor. Puteti sa vedeti si din fotografiile alaturate, preturile produselor de la aceste targuri le intrec pe cele din orice magazin obisnuit, vorbind, evident, de produse similare.
De aceea si vanzarile, desi clientii-s multi, nu aduc prea multi lei in buznarele producatorilor. Sa fie timpul ca si acestia, producatori mari sau mici, sa invete ca pe o piata libera si liberala, politica maririi preturilor, in special pe timp de criza, este deficitara politicii care imbratiseaza vanzarile de volum?
Si ca sa fiu mai exact: am dat pe o jumatate de kilogram de carnati afumati, fix 19 lei, iar pe un kilogram de pastrama de berbecut, sarata precum ocna, am scos inca 30 de lei din portmoneu. Pentru 1,5 l de braga, care nu seamana deloc cu braga traditionala, desi este vanduta sub aceeasi denumire (parere luata de la un specialist in domeniu, crescut in curtea unei bragarii galatene), am mai dat 12 lei.
Mai trebuie spus ca la suma de 61 lei (610.000 lei vechi pentru cine nu s-a familiarizat cu conversia), pui pe masa o ciorba, un fel principal, care contine carne suficienta si un desert, fie si sub forma de clatite, sau gogosi proaspete, din care sa manance o familie de patru persoane, intreg weekend-ul? Deci, ce este mai eco? Produsele din aceste targuri, sau contravaloarea lor transformata intr-o masa gatita acasa, pentru toata familia?
Imagini de la evenimente puteti vedea in albumul foto. foto si text: Cristian Szilvassy
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaEste o alta prajitura ce a stat pe masa noastra de sarbatori. Cremoasa, delicioasa si aromata, nu putea fi decat foarte...
Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarponeSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii