Festivalurile de filme gastronomice sunt déjà o traditie in orase precum New York, Londra sau Bologna, organizatorii olandezi dorind sa ofere tinerilor iubitori de gastronomie un mediu inspirat pentru a se intalni. Scopul evenimentului este promovarea de alimente bune, curate si corect pretuite dar in acelasi timp este o provocare pentru dezbaterea unor probleme despre sistemul modern de alimentatie cum ar fi poluarea, distributia inegala sau bunastarea animalelor, punand accent pe importanta unui sistem de productie sustenabila.
Programul festivalului de film va include prezentarea a peste 20 de filme despre produse, despre traditii culinare si indeletniciri traditionale de peste tot din lume. Multe dintre filmele prezentate vor da ocazia unor dezbateri de genul: Viitorul produselor din carne sau Batalia de la Buxelles. Vor avea loc mai multe activitati ca de exemplu degustari de vinuri, demonstratii de productie a anumitor alimente cum ar fi carnati sau branza, prezentari ale bucatariei arabe, prezentari de carti de bucate si bineinteles multa muzica si mancare buna.
Tineretul Slow Food din Romania va fi reprezentat de Marta Pozsonyi, care se va alatura grupului de 20 de tineri din Anglia, Austria, Brazilia, Franta, Grecia si Turcia, care vor asigura prin voluntariat desfasurarea evenimentului luand parte in prealabil la sesiunea de training pentru organizarea scolilor de vara pentru tineret. Scopul principal al prezentei noastre la acest eveniment este formarea echipei internationale de coordonare al celui mai important eveniment international Slow Food din Romania in acest an, intalnirea de tineret YES FOOD! (Young Europeans for Sustainable Food), ce va avea loc in perioada 1-7 august la Baisoara si care este organizat de Asociatia Slow Food Turda in parteneriat cu organizatii nationale, internationale si autoritati locale. Intre partenerii acestei initiative este si culinar.ro
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiMENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!
Patratele cu dovlecei si morcov1. Spalati legumele, taiati-le cuburi 2.
Supa crema de morcov si piept de curcanIntr-o zi am avut pofta de cornuri, dar nu orice fel de cornuri, ci niste cornuri nu foarte pretentioase, sa fie si pufoase...
Cornuri pufoase cu marmeladaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii