Festivalurile de filme gastronomice sunt déjà o traditie in orase precum New York, Londra sau Bologna, organizatorii olandezi dorind sa ofere tinerilor iubitori de gastronomie un mediu inspirat pentru a se intalni. Scopul evenimentului este promovarea de alimente bune, curate si corect pretuite dar in acelasi timp este o provocare pentru dezbaterea unor probleme despre sistemul modern de alimentatie cum ar fi poluarea, distributia inegala sau bunastarea animalelor, punand accent pe importanta unui sistem de productie sustenabila.
Programul festivalului de film va include prezentarea a peste 20 de filme despre produse, despre traditii culinare si indeletniciri traditionale de peste tot din lume. Multe dintre filmele prezentate vor da ocazia unor dezbateri de genul: Viitorul produselor din carne sau Batalia de la Buxelles. Vor avea loc mai multe activitati ca de exemplu degustari de vinuri, demonstratii de productie a anumitor alimente cum ar fi carnati sau branza, prezentari ale bucatariei arabe, prezentari de carti de bucate si bineinteles multa muzica si mancare buna.
Tineretul Slow Food din Romania va fi reprezentat de Marta Pozsonyi, care se va alatura grupului de 20 de tineri din Anglia, Austria, Brazilia, Franta, Grecia si Turcia, care vor asigura prin voluntariat desfasurarea evenimentului luand parte in prealabil la sesiunea de training pentru organizarea scolilor de vara pentru tineret. Scopul principal al prezentei noastre la acest eveniment este formarea echipei internationale de coordonare al celui mai important eveniment international Slow Food din Romania in acest an, intalnirea de tineret YES FOOD! (Young Europeans for Sustainable Food), ce va avea loc in perioada 1-7 august la Baisoara si care este organizat de Asociatia Slow Food Turda in parteneriat cu organizatii nationale, internationale si autoritati locale. Intre partenerii acestei initiative este si culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii