Slow Food Turda reprezinta tineretul din Romania la Amsterdam

(0)
admin postat de
Festivalurile de filme gastronomice sunt déjà o traditie in orase precum New York, Londra sau Bologna, organizatorii olandezi dorind sa ofere tinerilor iubitori de gastronomie un mediu inspirat pentru a se intalni. Scopul evenimentului este promovarea de alimente bune, curate si corect pretuite dar in acelasi timp este o provocare pentru dezbaterea unor probleme despre sistemul modern de alimentatie cum ar fi poluarea, distributia inegala sau bunastarea animalelor, punand accent pe importanta unui sistem de productie sustenabila.

Programul festivalului de film va include prezentarea a peste 20 de filme despre produse, despre traditii culinare si indeletniciri traditionale de peste tot din lume. Multe dintre filmele prezentate vor da ocazia unor dezbateri de genul: Viitorul produselor din carne sau Batalia de la Buxelles. Vor avea loc mai multe activitati ca de exemplu degustari de vinuri, demonstratii de productie a anumitor alimente cum ar fi carnati sau branza, prezentari ale bucatariei arabe, prezentari de carti de bucate si bineinteles multa muzica si mancare buna.

Tineretul Slow Food din Romania va fi reprezentat de Marta Pozsonyi, care se va alatura grupului de 20 de tineri din Anglia, Austria, Brazilia, Franta, Grecia si Turcia, care vor asigura prin voluntariat desfasurarea evenimentului luand parte in prealabil la sesiunea de training pentru organizarea ...
scolilor de vara pentru tineret. Scopul principal al prezentei noastre la acest eveniment este formarea echipei internationale de coordonare al celui mai important eveniment international Slow Food din Romania in acest an, intalnirea de tineret YES FOOD! (Young Europeans for Sustainable Food), ce va avea loc in perioada 1-7 august la Baisoara si care este organizat de Asociatia Slow Food Turda in parteneriat cu organizatii nationale, internationale si autoritati locale. Intre partenerii acestei initiative este si culinar.ro

Alte articole cu:
food film festival
recomandari

Organizatorul evenimentului, Slow Food Italia organizeaza in cadrul reuniunii Terra Madre 2010 si Salonul ...

citește—

Povestea Slow Food a inceput in 1986, intr-un orasel italian numit Bra, de atunci Slow Food a devenit sinonim ...

citește—

   Anasonul este din familia patrunjelului si se folosesc de la el fructele, care de fapt ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite