Consumul acetui tip de alimente contribuie la cresterea incidentei afectiunilor cardiovasculare, a diabetului, a afectiunilor gastro-intestinale, dar si la o prevalenta crescuta a obezitatii. Conferinta sustinuta cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei din 16 octombrie 2010, isi doreste sa traga un semnal de alarma asupra problemelor alimentare ale romanilor si sa ofere sfaturi despre ce ar trebui sa consumam pentru o viata sanatoasa.
Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi este unul dintre lectorii acestui eveniment si va sustine o prelegere cu tema: Cum influenteaza alimentatia, sanatatea corpului nostru? Prof.univ.dr. Eduard Apetrei, reputat cardiolog, Vicepresedintele Academiei de stiinte Medicale din Romania va discuta despre bolile cardiovasculare, iar prof.univ.dr. Constantin-Ionescu Tirgoviste, membru al Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, „Nicolae Paulescu” va aborda subiectul „Diabetul, din prisma impactului alimentatiei nesanatoase”. Un alt subiect destul de controversat in randul specialistilor nutritionisti, care va fi dezbatut in cadrul acestui eveniment, este rolul painii in alimentatia romanilor.
Totodata, conferinta prilejuita de Ziua Mondiala a Alimentatiei isi propune sa ofere solutii la problemele de alimentatie cu care romanii se confrunta. Cu ajutorul invitatilor de la acest eveniment, se va incerca sintetizarea recomandarilor in materie de alimentatie echilibrata pentru un corp sanatos. Acest eveniment se adreseaza tuturor celor interesati de subiectul alimentatiei sanatoase, dispusi sa isi schimbe obiceiurile alimentare si sa investeasca in produse sanatoase.
Evenimentul este sustinut de Dobrogea-Benecol, expert in reducerea colesterolului. Painea Dobrogea-Benecol este un produs functional marca Dobrogea Grup, unul dintre principalii producatori din industria de morarit-panificatie din Romania. Dobrogea Benecol este o paine de secara cu esteri de stanoli din plante cu efect garantat clinic in reducerea colesterolului. Acest produs este recomandat persoanelor care sufera de diabet, celor cu probleme cardiovasculare, celor cu probleme cardiovasculare, celor cu hipercolesterolemie familiala, dar si celor care vor sa adopte o alimentatie sanatoasa.
Culinar.ro alaturi de www.mayra.ro si www.stilfeminin.ro sunt perteneri ai acestui eveniment.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufToba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....
Toba de casa din carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereSalam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid
Salam de biscuiţi reţetăUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaie"Cremșnit (din germ. Kremschnitte) sau crempita este o prăjitură preparată din foi de aluat coapte, între care...
Cremsnit cu foietaj de casa si capsuniReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii