Consumul acetui tip de alimente contribuie la cresterea incidentei afectiunilor cardiovasculare, a diabetului, a afectiunilor gastro-intestinale, dar si la o prevalenta crescuta a obezitatii. Conferinta sustinuta cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei din 16 octombrie 2010, isi doreste sa traga un semnal de alarma asupra problemelor alimentare ale romanilor si sa ofere sfaturi despre ce ar trebui sa consumam pentru o viata sanatoasa.
Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi este unul dintre lectorii acestui eveniment si va sustine o prelegere cu tema: Cum influenteaza alimentatia, sanatatea corpului nostru? Prof.univ.dr. Eduard Apetrei, reputat cardiolog, Vicepresedintele Academiei de stiinte Medicale din Romania va discuta despre bolile cardiovasculare, iar prof.univ.dr. Constantin-Ionescu Tirgoviste, membru al Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, „Nicolae Paulescu” va aborda subiectul „Diabetul, din prisma impactului alimentatiei nesanatoase”. Un alt subiect destul de controversat in randul specialistilor nutritionisti, care va fi dezbatut in cadrul acestui eveniment, este rolul painii in alimentatia romanilor.
Totodata, conferinta prilejuita de Ziua Mondiala a Alimentatiei isi propune sa ofere solutii la problemele de alimentatie cu care romanii se confrunta. Cu ajutorul invitatilor de la acest eveniment, se va incerca sintetizarea recomandarilor in materie de alimentatie echilibrata pentru un corp sanatos. Acest eveniment se adreseaza tuturor celor interesati de subiectul alimentatiei sanatoase, dispusi sa isi schimbe obiceiurile alimentare si sa investeasca in produse sanatoase.
Evenimentul este sustinut de Dobrogea-Benecol, expert in reducerea colesterolului. Painea Dobrogea-Benecol este un produs functional marca Dobrogea Grup, unul dintre principalii producatori din industria de morarit-panificatie din Romania. Dobrogea Benecol este o paine de secara cu esteri de stanoli din plante cu efect garantat clinic in reducerea colesterolului. Acest produs este recomandat persoanelor care sufera de diabet, celor cu probleme cardiovasculare, celor cu probleme cardiovasculare, celor cu hipercolesterolemie familiala, dar si celor care vor sa adopte o alimentatie sanatoasa.
Culinar.ro alaturi de www.mayra.ro si www.stilfeminin.ro sunt perteneri ai acestui eveniment.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este...
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperciGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii