Cum ma ajuta aparatul de vidat FoodSaver sa nu risipesc mancarea

Cum ma ajuta aparatul de vidat FoodSaver sa nu risipesc mancarea

Blogul culinar Laura's Sweets ne propune o tema de meditatie asupra unei teme foarte actuale: risipa alimentara. Iata ce ne propune Laura, o maestra a bunantatilor,pentru a le pastra mai mult timp, evitand risipa:

Statisticile recente cu privire la hrana, alimentatie, sunt de-a dreptul alarmante, peste 2 miliarde de tone de alimente sunt aruncate la gunoi anual, in intreaga lume.
Fie ca risipa provine din consumul casnic, fie din filiera comerciala, acest lucru este fara doar si poate, gresit si daunator.
De la mic la mic, apoi de la mic la mai mare, se poate mobiliza si educa un concept de economisire, de conservare, ulterior de evitare a risipei.
Acum, in sezonul conservelor mai ales, am gasit o solutie foarte buna si usor de utilizat, aparatul de vidat FoodSaver.
Catina cea minunata si plina de vitamine am preparat-o sub forma de suc, iar cojile pline si ele de vitamine, le-am uscat la soare si apoi, le-am ambalat in vid, cu ajutorul Food Saver. Le putem folosi la ceai, le putem folosi la infuzii, dar nicidecum nu le vom arunca.
Nucile cele pline de vitamine, bune pentru creier, le putem savura oricand in sezonul rece, dar din pacate, cu timpul ele rancezesc, mai ales daca sunt depozitate in atmosfera umeda. Sigur ca lasate descoperite in zone aerisite, vor capata praf si impuritati. Si atunci ce putem face?
Inca o data, apelam la Food Saver si le am ambalam in vid. Avantajul este ca putem dimensiona portiile necesare, si apoi, si mai avantajos este ca putem refolosi pungile pentru alte alimente. Nimic nu se arunca, totul se refoloseste sau se transforma, nu?
Mai multe informatii despre produsele Food Saver, puteti gasi pe site.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici