Simona Patras este autoarea blogului Simona's Passion Blog, pe care il admiram pentru calitatea retetelor sale si a prezentarii acestora. Este clar ca Simona este, pe langa talentata, si foarte atenta la detalii, astfel incat suntem curiosi sa afla recomandarile ei in materie de conservare a legumelor:
Imi plac foarte mult ciupercile, iar toamna cand apar ghebele prefer sa le conserv pentru iarna.
De aceasta data pentru depozitarea lor am folosit aparatul de vidat alimente Food Saver. Cu aparatul de vidat Food Saver poti pastra prospetimea alimentelor de 5 ori mai bine decat prin metodele traditionale. Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor ce vor fi depozitate fie in frigider sau in congelator.
Ghebele proaspat culese, se curata si se spala. Intr-o cratita se pune apa cu putina sare la fiert si se oparesc ghebele pentru cateva minute.
Se scot ghebele intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Rolele pentru pungi prezinta avantajul ca pot fi dimensionate in functie de necesitatile noastre.
Astfel se pregatesc pungile in marimile dorite,se pun ghebele in punga si se introduce punga de vidare in fanta, iar aparatul ajusteaza setarile, videaza si sigileaza automat.
Pungile se depoziteaza in congelator si pot fi pastrate chiar si 2-3 ani.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsAm pregatit carnati de casa si anul acesta si am profitat de faptul ca am avut atat carne de porc, cat si carne de vitel de...
Carnati din carne de porc si vitelIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii