Simona Patras este autoarea blogului Simona's Passion Blog, pe care il admiram pentru calitatea retetelor sale si a prezentarii acestora. Este clar ca Simona este, pe langa talentata, si foarte atenta la detalii, astfel incat suntem curiosi sa afla recomandarile ei in materie de conservare a legumelor:
Imi plac foarte mult ciupercile, iar toamna cand apar ghebele prefer sa le conserv pentru iarna.
De aceasta data pentru depozitarea lor am folosit aparatul de vidat alimente Food Saver. Cu aparatul de vidat Food Saver poti pastra prospetimea alimentelor de 5 ori mai bine decat prin metodele traditionale. Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor ce vor fi depozitate fie in frigider sau in congelator.
Ghebele proaspat culese, se curata si se spala. Intr-o cratita se pune apa cu putina sare la fiert si se oparesc ghebele pentru cateva minute.
Se scot ghebele intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Rolele pentru pungi prezinta avantajul ca pot fi dimensionate in functie de necesitatile noastre.
Astfel se pregatesc pungile in marimile dorite,se pun ghebele in punga si se introduce punga de vidare in fanta, iar aparatul ajusteaza setarile, videaza si sigileaza automat.
Pungile se depoziteaza in congelator si pot fi pastrate chiar si 2-3 ani.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii