Simona Patras este autoarea blogului Simona's Passion Blog, pe care il admiram pentru calitatea retetelor sale si a prezentarii acestora. Este clar ca Simona este, pe langa talentata, si foarte atenta la detalii, astfel incat suntem curiosi sa afla recomandarile ei in materie de conservare a legumelor:
Imi plac foarte mult ciupercile, iar toamna cand apar ghebele prefer sa le conserv pentru iarna.
De aceasta data pentru depozitarea lor am folosit aparatul de vidat alimente Food Saver. Cu aparatul de vidat Food Saver poti pastra prospetimea alimentelor de 5 ori mai bine decat prin metodele traditionale. Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor ce vor fi depozitate fie in frigider sau in congelator.
Ghebele proaspat culese, se curata si se spala. Intr-o cratita se pune apa cu putina sare la fiert si se oparesc ghebele pentru cateva minute.
Se scot ghebele intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Rolele pentru pungi prezinta avantajul ca pot fi dimensionate in functie de necesitatile noastre.
Astfel se pregatesc pungile in marimile dorite,se pun ghebele in punga si se introduce punga de vidare in fanta, iar aparatul ajusteaza setarile, videaza si sigileaza automat.
Pungile se depoziteaza in congelator si pot fi pastrate chiar si 2-3 ani.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetAceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
IslereSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieVedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...
TzazikiVarza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavaraIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii