Bubble Coffee

Bubble Coffee este o bautura pe baza de cafea delcioasa, potrivita pentru o clipa de relaxare.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Bubble Coffee

Ingrediente

  • 2 linguri de tapioca
  • 2 lingurite de cafea (eu am folosit Starbucks)
  • 100 ml lapte
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Reteta isi are originile in Taiwan si s-a raspandit rapid in Asia si in State. De obicei se face cu ceai negru sau verde.
Mi-ar fi de folos storcatorul de fructe HR 1855,fiindca as incerca si alte combinatii,cum ar fi de fructe,cocos sau diferite legume.


Cele doua linguri de tapioca se pun in apa, cantitatea de apa sa fie de zece ori mai mare. Se pune la fiert cam 10 minute, dar depinde si de ce fel de tapioca folositi.
Scoatem tapioca, o clatim si o lasam sa se scurga.
Acum facem laptele condensat. Fierbem laptele,pana scade cu 60% din volumul initial, amestecand continuu ca sa nu se lipeasca sau sa se arda. Adaugam zahar dupa gust, de obicei este foarte dulce, eu il prefer mai putin dulce, asa ca nu a fost prea mare cantitatea de zahar.
Pregatim cafeaua, la o cana de apa avem nevoie de o lingurita de cafea. Puteti folosi o presa de cafea, filtru sau pur si simplu, turnati apa fierbinte peste cafea.


Adaugam in pahare tapioaca, peste punem cafeaua si la sfarsit laptele condensat si amestecam.
Se serveste cu paiul, iar vara putem adauga si cuburi de gheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide