Cafeaua turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt. Adevarata cafea turceasca se fierbe insa pe spuza de carb
Cafeaua turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt. Adevarata cafea turceasca se fierbe insa pe spuza de carbuni. Pentru o cafea potrivit de tare si de dulce, se socoteste o lingurita de cafea si o bucatica de zahar de fiecare ceasca.
Se pune apa in ibric, apoi zaharul si cafeaua, de buna calitate, de preferinta 2-3 feluri amestecate. Se lasa sa dea cateva clocote. Se ia caimacul, amestecand usor ca sa nu dea in foc. Se ia caimacul cu lingurita si se pune prin cesti. Cand cafeaua e fiarta se da deoparte, turnand deasupra cateva picaturi de apa rece si se tine asa o clipa, ca sa se limpezeasca. Se toarna in cesti si se serveste fierbinte.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii