Compot de pere

George mi-a adus o sacosa plina cu pere din cele mici si mai tari....ce sa fac, ce sa fac cu ele... raspunsul a fost... compot! A iesit un compot tare bun si aromat.

Portii
18
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Compot de pere

Ingrediente

  • 3 kg pere
  • 2 linguri rase de zahar pentru fiecare borcan in parte
  • 1/2 plic zahar vanilat pentru fiecare borcan in parte

Mod de preparare

Perele se spala, se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de pere astfel incat sa nu fie mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se inmoaie mai pierd din volum. In fiecare borcan am pus cate 2 linguri rase de zahar (cantitatea de zahar este in functie de gustul fiecaruia in parte) si jumatate de pliculet de zahar vanilat. Completam cu apa. Capacim. Asezam borcanele intr-o cratita mai larga pe fundul careia am pus prosoape de bucatarie. Adaugam apa rece putin mai mult decat jumatatea borcanelor si asezam cratita pe foc. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca reducem focul si lasam sa fiarba in clocote mici timp de 30 min. Dupa care oprim focul. Acoperim cratita cu prosoape mai groase si lasam pana a doua zi cand scoatem borcanele. Se depozitează în locuri răcoroase şi bine aerisite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri