Se rad lamaile si peste coaja rasa se pun cateva linguri de zahar ca sa iasa uleiurile volatile. Lamaile se storc si sucul rezultat (impreuna cu pulpa
Se rad lamaile si peste coaja rasa se pun cateva linguri de zahar ca sa iasa uleiurile volatile.
Lamaile se storc si sucul rezultat (impreuna cu pulpa si samburii ) se pune intr-un vas (eu folosesc borcan mare), se adauga zaharul si 2l de apa. Se agita de cateva ori ca sa se dizolve zaharul si se lasa o zi la "macerat".
A doua zi se trece prin sita/tifon/strecuratoare, fiecare ce are, in asa fel incat sa ramana doar zeama. Rezulta 3l concentrat.
Se pastreaza la frigider. La servire se dilueaza cu apa plata/minerala si se pun cuburi de gheata.
Pofta buna!
Reteta Concentrat de lamai a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.ro
Alte retete de sucuri gasiti aici:
Limonada de soc,
Socata cu miere,
Nectar racoritor
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii