Se rad lamaile si peste coaja rasa se pun cateva linguri de zahar ca sa iasa uleiurile volatile. Lamaile se storc si sucul rezultat (impreuna cu pulpa
Se rad lamaile si peste coaja rasa se pun cateva linguri de zahar ca sa iasa uleiurile volatile.
Lamaile se storc si sucul rezultat (impreuna cu pulpa si samburii ) se pune intr-un vas (eu folosesc borcan mare), se adauga zaharul si 2l de apa. Se agita de cateva ori ca sa se dizolve zaharul si se lasa o zi la "macerat".
A doua zi se trece prin sita/tifon/strecuratoare, fiecare ce are, in asa fel incat sa ramana doar zeama. Rezulta 3l concentrat.
Se pastreaza la frigider. La servire se dilueaza cu apa plata/minerala si se pun cuburi de gheata.
Pofta buna!
Reteta Concentrat de lamai a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.ro
Alte retete de sucuri gasiti aici:
Limonada de soc,
Socata cu miere,
Nectar racoritor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii