Pentru cvas cu stafide e pun intr-o oala sau in alt vas mare, zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se oparesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet.
Pentru cvas cu stafide e pun intr-o oala sau in alt vas mare, zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se oparesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet. Cand s-a racorit apa cat sufera degetul, se pun drojdia muiata cu putina apa si 1/2 lingurita de bicarbonat. Se lasa sa fermenteze 12 ore, apoi se strecoara si se toarna in sticle, dupa ce s-a pus in fiecare 2 — 3 stafide. Se inchid sticlele cu dop fiert, se leaga fiecare bine cu sfoara, ca sa nu sara dopul, si se mai tin doua ore la cald, apoi se duc in pivnita. Dupa 2 — 3 zile cvasul este bun de baut.

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii