Lebenita cu rom

Se indeparteaza semintele din lebenita si cu o forma rotunda se scobesc forme de mingi din lebenita. (Nu se arunca coaja de le lebenita deoarece se p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ lebenita
  • 1 dl rom(sau esenta de rom diluat in 1 dl apa)
  • 180 dg zahar praf
  • 2 dl suc de lamaie
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Se indeparteaza semintele din lebenita si cu o forma rotunda se scobesc forme de mingi din lebenita. (Nu se arunca coaja de le lebenita deoarece se poate pregati din ea coaja de lebenita cu zahar).

Mingiutele de lebenita se pun intr-un vas nu foarte adanc. Se amesteca romul (sau esenta de rom diluata in apa) cu sucul de lamaie si in functie de gustul lebenitei se mai adauga si putin zahar tos.

Cu acest amestec se stropesc mingile de lebenita de mai multe ori si se amesteca se intorc incet pentru a nu se sfarma. Vasul in care sunt fructele se inchide ermetic pentru a nu capata un miros de la celelalte alimente si se pastreaza o zi la frigider. Se amesteca din cand in cand pentru ca mingile de lebenita sa absoarba cat mai bine sucul aromat.
Alte bauturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori