Se indeparteaza semintele din lebenita si cu o forma rotunda se scobesc forme de mingi din lebenita. (Nu se arunca coaja de le lebenita deoarece se p
Se indeparteaza semintele din lebenita si cu o forma rotunda se scobesc forme de mingi din lebenita. (Nu se arunca coaja de le lebenita deoarece se poate pregati din ea coaja de lebenita cu zahar).
Mingiutele de lebenita se pun intr-un vas nu foarte adanc. Se amesteca romul (sau esenta de rom diluata in apa) cu sucul de lamaie si in functie de gustul lebenitei se mai adauga si putin zahar tos.
Cu acest amestec se stropesc mingile de lebenita de mai multe ori si se amesteca se intorc incet pentru a nu se sfarma. Vasul in care sunt fructele se inchide ermetic pentru a nu capata un miros de la celelalte alimente si se pastreaza o zi la frigider. Se amesteca din cand in cand pentru ca mingile de lebenita sa absoarba cat mai bine sucul aromat.
Alte bauturi recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii