Limonada de soc

Se spala florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se taie lamai

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 flori mari de soc
  • 8 l apa
  • 1 kg zahar
  • 1 lingura sare de lamaie
  • 1 lingurita boabe de orez
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se taie lamaia felii, se pune sarea de lamaie si se acopera cu restul de zahar. Se umezeste amestecul cu o cana de apa rece si se lasa de pe o zi pe alta. Se umple borcanul cu apa rece, se pune o lingurita cu boabe de orez, care vor grabi fermentatia, si se lasa la cald sa fermenteze sase zile. Se amesteca din cand in cand in borcan si se gusta din limonada. Cand este gata, se scoate cu un furtun, se strecoara prin tifon si se pune in sticle.
Se tine la rece si se serveste ca bautura racoritoare.

Alte retete culinare:

Compot de struguri

Dulceata de cirese amare

Dulceata de smochine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci