Strudel lichid

Strudelul lichid este o varianta foarte interesanta a clasicului strudel, din punctul meu de vedere, la fel de buna.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Strudel lichid

Ingrediente

  • 1/2 mar Golden
  • 1/2 para
  • 30 g unt
  • 1 lingura rasa de miere
  • 100 g inghetata de frisca
  • 1 lingura seminte de pin
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 4 cuburi de gheata
  • 1 lingura stafide

Mod de preparare

Curatam marul si para, le taiem cuburi si le calim in unt. Le caramelizam turnand mierea peste cele doua fructe.
Le tinem pe foc inca 7-8 minute si presaram scortisoara deasupra. Si le punem in vasul blenderului unde le lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, adaugam inghetata de frisca, gheata sfaramata, semintele de pin prajite si stafidele inmuiate si stoarse. Mixam toate ingredientele 1 minut pana obtinem o compozitie cremoasa. Eu am mai adaugat lapte pentru a obtine compozitia pe care o doream eu.
Turnam strudelul in pahare si servim.
Aceasta reteta a fost inspirata din colectia Delicii in bucatarie "Sucuri si cocktailuri din fructe" de la Adevarul.
Un storcator de fructe Philips sau un mixer vertical Philips usureaza foarte mult munca in bucatarie si la spalare de asemenea putand astfel petrece mai mult timp cu cei dragi sau relaxandu-ma in parc sau chiar scriind pentru blog.


Strudelul lichid se serveste rece, in pahare, pudrat cu cacao sau zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc