Strudelul lichid este o varianta foarte interesanta a clasicului strudel, din punctul meu de vedere, la fel de buna.
Curatam marul si para, le taiem cuburi si le calim in unt. Le caramelizam turnand mierea peste cele doua fructe.
Le tinem pe foc inca 7-8 minute si presaram scortisoara deasupra. Si le punem in vasul blenderului unde le lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, adaugam inghetata de frisca, gheata sfaramata, semintele de pin prajite si stafidele inmuiate si stoarse. Mixam toate ingredientele 1 minut pana obtinem o compozitie cremoasa. Eu am mai adaugat lapte pentru a obtine compozitia pe care o doream eu.
Turnam strudelul in pahare si servim.
Aceasta reteta a fost inspirata din colectia Delicii in bucatarie "Sucuri si cocktailuri din fructe" de la Adevarul.
Un storcator de fructe Philips sau un mixer vertical Philips usureaza foarte mult munca in bucatarie si la spalare de asemenea putand astfel petrece mai mult timp cu cei dragi sau relaxandu-ma in parc sau chiar scriind pentru blog.
Strudelul lichid se serveste rece, in pahare, pudrat cu cacao sau zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii