Suc Cvas

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Lamaile se storc si se pune zeama in apa fierbinte. Se adauga apoi mierea, se amesteca dupa care se lasa la

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 l apa
  • 250 gr zahar
  • 6 lamai
  • 3 linguri miere de albine
  • drojdie de bere
  • cateva boabe de orez sau o mana cu stafide

Mod de preparare

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Lamaile se storc si se pune zeama in apa fierbinte. Se adauga apoi mierea, se amesteca dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga cojile de lamaie si se amesteca. Compozitia se lasa pana a doua zi, sa se limpezeasca, dupa care se pune in sticle. In fiecare sticla se pun cate trei boabe de orez sau stafide si se astupa cu un dop.


Dupa 4-5 zile se poate bea.

Alte retete:

Lapte de pasare

Placinta de dovleac

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci