Se aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera cu apa rece si se clocote
Se aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera cu apa rece si se clocotesc, zece minute. Dupa ce se racesc, fructele se trec prin sita. Din apa in care au fiert caisele si jumatatea de kg zahar se face un sirop care se leaga un sfert de ora, pe foc mic. Pulpa de caise se pune in sirop si se mai da amestecul intr-un clocot. Se toarna foarte cald in sticle calde si uscate, se leaga cu celofan pus in doua si se invelesc sticlele in paturi. Trebuie sa ramana cald continutul cel putin 24 de ore.
Alte retete:
Lichior de caise
Compot de caise
Dulceata de caise
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacNegresa pufoasa cu glazura delicioasa de ciocolata!
Desert prajitura negresaNu necesita mult timp si este o rulada tare aromata si delicioasa.
Rulada cu ciocolata si aroma de portocaleCiorbita de pui cu diverse legume este perfecta in sezonul rece. Aceasta reteta de ciorba de pui este usor de pregatit, dar...
Supa de pui cu diverse legumeAsa e cand nasa e master chef si iti face pofta =))
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-PotDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii