Se aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera cu apa rece si se clocote
Se aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera cu apa rece si se clocotesc, zece minute. Dupa ce se racesc, fructele se trec prin sita. Din apa in care au fiert caisele si jumatatea de kg zahar se face un sirop care se leaga un sfert de ora, pe foc mic. Pulpa de caise se pune in sirop si se mai da amestecul intr-un clocot. Se toarna foarte cald in sticle calde si uscate, se leaga cu celofan pus in doua si se invelesc sticlele in paturi. Trebuie sa ramana cald continutul cel putin 24 de ore.
Alte retete:
Lichior de caise
Compot de caise
Dulceata de caise
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePizza asta este cea mai gustoasa pizza facuta acasa. Incercati si voi! Reteta romaneasca.
Pizza cu carne tocata si oreganoPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii