Socată reţeta bunicii - Suc din flori de soc

Socată reţeta bunicii. Spalam foarte bine florile de soc culese proaspat, dupa care le punem intr-un borcan de 3 litri, apoi turnam peste ele 2,5 l de apa fiarta si racita.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Socată reţeta bunicii
  • 5-6 flori albe de soc de marimea palmei
  • 2
  • 5 l apa
  • 200 g miere
  • 1 dl zeama de lamaie
  • 1 g (1 lingurita rasa) de benzoat de sodium/1 litru de apa

Mod de preparare

Spalam foarte bine florile de soc culese proaspat, dupa care le punem intr-un borcan de 3 litri, apoi turnam peste ele 2,5 l de apa fiarta si racita. Apoi adaugam si celelate ingrediente si le punem la rece timp de 2-3 zile, amestecand cel putin o data pe zi.

La urma, sucul se strecoara si se pune in sticle.
Alte retete recomandate

Sirop brad

Suc de capsuni

Sirop de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori