Aspic de peste

Aspicul de peste poate fi un aperitiv inedit si apetisant pentru o masa festiva.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • peste cu putine oase (salau
  • pastrav
  • somn
  • calcan
  • morun)
  • zarzavat (ceapa
  • morcovi
  • telina
  • albitura)
  • gelatina (1 pliculet sau 2 foi de gelatina; pentru cantitati mai mari de peste se mareste si cantitatea de gelatina)
  • sare

Mod de preparare

Pentru aspic se preteaza numai pestele care nu are oase multe: salaul, pastravul, somnul, calcanul, morunul. Pestele se fierbe in apa cu zarzavat, se lasa in supa pina cand se raceste, apoi carnea se scoate de pe oase si se taie felii, sau i se scoate pestelui numai coloana vertebrala. Carnea de peste se pune intr-o forma de chec. Se strecoara apa in care a fiert pestele impreuna cu zarzavatul, se pune la foc mic si se adauga gelatina. Se mai lasa pe foc pana mai scade zeama, apoi se toarna peste peşte. Pentru mai multa culoare se pot taia morcovii rondele si se pot aseza in forma. Dupa ce zeama s-a racit se pune la frigider pentru ca gelatina sa se inchege.

 


Aspicul de peste se poate servi cu un sos de hrean sau de verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc