Aspic de peste

Aspicul de peste poate fi un aperitiv inedit si apetisant pentru o masa festiva.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • peste cu putine oase (salau
  • pastrav
  • somn
  • calcan
  • morun)
  • zarzavat (ceapa
  • morcovi
  • telina
  • albitura)
  • gelatina (1 pliculet sau 2 foi de gelatina; pentru cantitati mai mari de peste se mareste si cantitatea de gelatina)
  • sare

Mod de preparare

Pentru aspic se preteaza numai pestele care nu are oase multe: salaul, pastravul, somnul, calcanul, morunul. Pestele se fierbe in apa cu zarzavat, se lasa in supa pina cand se raceste, apoi carnea se scoate de pe oase si se taie felii, sau i se scoate pestelui numai coloana vertebrala. Carnea de peste se pune intr-o forma de chec. Se strecoara apa in care a fiert pestele impreuna cu zarzavatul, se pune la foc mic si se adauga gelatina. Se mai lasa pe foc pana mai scade zeama, apoi se toarna peste peşte. Pentru mai multa culoare se pot taia morcovii rondele si se pot aseza in forma. Dupa ce zeama s-a racit se pune la frigider pentru ca gelatina sa se inchege.

 


Aspicul de peste se poate servi cu un sos de hrean sau de verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori