Aspic de peste

Aspicul de peste poate fi un aperitiv inedit si apetisant pentru o masa festiva.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • peste cu putine oase (salau
  • pastrav
  • somn
  • calcan
  • morun)
  • zarzavat (ceapa
  • morcovi
  • telina
  • albitura)
  • gelatina (1 pliculet sau 2 foi de gelatina; pentru cantitati mai mari de peste se mareste si cantitatea de gelatina)
  • sare

Mod de preparare

Pentru aspic se preteaza numai pestele care nu are oase multe: salaul, pastravul, somnul, calcanul, morunul. Pestele se fierbe in apa cu zarzavat, se lasa in supa pina cand se raceste, apoi carnea se scoate de pe oase si se taie felii, sau i se scoate pestelui numai coloana vertebrala. Carnea de peste se pune intr-o forma de chec. Se strecoara apa in care a fiert pestele impreuna cu zarzavatul, se pune la foc mic si se adauga gelatina. Se mai lasa pe foc pana mai scade zeama, apoi se toarna peste peşte. Pentru mai multa culoare se pot taia morcovii rondele si se pot aseza in forma. Dupa ce zeama s-a racit se pune la frigider pentru ca gelatina sa se inchege.

 


Aspicul de peste se poate servi cu un sos de hrean sau de verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
4
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Salata de cartofi noi cu iaurt
Bucataras.RO

Salata de cartofi noi cu iaurt

Este una din cele mai bune salate de cartofi, perfecta si calda si rece! Mi-a placut enorm, este o salata usoara pentru...

Salata de cartofi noi cu iaurt
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa