Chiflele rumenite cu somon afumat sunt ideale pentru micul dejun, pentru ca se fac in doi timpi si trei miscari si, in plus, pot fi luate si la pachet.
Ideala pentru un mic dejun sanatos, chifla rumenita cu somon afumat este foarte sanatoasa si consistenta, deoarece contine somon si branza de vaci. Chiar daca se pun pe chifle si cateva inele de ceapa, putem folosi ceapa rosie, care are mirosul mai slab. Daca bem un pahar de lapte sau o cafea dupa ce mancam aceste chifle, mirosul de ceapa va disparea. Oricum dupa ce mananci dimineata te speli pe dinti. Sunt si alte solutii pentru a scapa de mirosul de ceapa, cum ar fi sa mestecam cateva frunze de patrunjel sau sau tinem in gura o felie de margarina pana cand se topeste, dar cred ca deja ne complicam.
Chifla se taie in doua si se pune intr-o tavita timp de 5 minute la cuptor la foc mediu, ca sa se rumeneasca putin. Se pot pune si la prajitorul de paine, la program scurt.
Mararul se spala, se scurge bine de apa, se toaca marunt si se amesteca cu branza de vaci.
Ceapa se curata, se spala si se taie in inele foarte subtiri.
Jumatatea inferioara de chifla se unge cu branza de vaci amestecata cu marar. Peste ea se pun felii de somon afumat, iar deasupra punem inele din ceapa. Daca doriti putin mai condimentat, se poate presara putina sare si putin piper.
Se acopera cu cealalta jumatate de chifla si se serveste.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Chiflele rumenite cu somon afumat se servesc la micul dejun sau se ambaleaza in folie sau staniol si se iau la pachet, daca puteti servi pachetul fara sa deranjeze mirosul de ceapa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii