Chifle rumenite cu somon afumat

Chiflele rumenite cu somon afumat sunt ideale pentru micul dejun, pentru ca se fac in doi timpi si trei miscari si, in plus, pot fi luate si la pachet.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Chifle rumenite cu somon afumat

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 chifle cu seminte
  • 100 g somon afumat
  • jumatate de legatura de marar – daca nu aveti
  • puteti pune busuioc
  • 100 g branza de vaci
  • jumatate de ceapa rosie mica
  • sare si piper – optional

Mod de preparare

Ideala pentru un mic dejun sanatos, chifla rumenita cu somon afumat este foarte sanatoasa si consistenta, deoarece contine somon si branza de vaci. Chiar daca se pun pe chifle si cateva inele de ceapa, putem folosi ceapa rosie, care are mirosul mai slab. Daca bem un pahar de lapte sau o cafea dupa ce mancam aceste chifle, mirosul de ceapa va disparea. Oricum dupa ce mananci dimineata te speli pe dinti. Sunt si alte solutii pentru a scapa de mirosul de ceapa, cum ar fi sa mestecam cateva frunze de patrunjel sau sau tinem in gura o felie de margarina pana cand se topeste, dar cred ca deja ne complicam.

Chifla se taie in doua si se pune intr-o tavita timp de 5 minute la cuptor la foc mediu, ca sa se rumeneasca putin. Se pot pune si la prajitorul de paine, la program scurt.
Mararul se spala, se scurge bine de apa, se toaca marunt si se amesteca cu branza de vaci.
Ceapa se curata, se spala si se taie in inele foarte subtiri.
Jumatatea inferioara de chifla se unge cu branza de vaci amestecata cu marar. Peste ea se pun felii de somon afumat, iar deasupra punem inele din ceapa. Daca doriti putin mai condimentat, se poate presara putina sare si putin piper.
Se acopera cu cealalta jumatate de chifla si se serveste.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Chiflele rumenite cu somon afumat se servesc la micul dejun sau se ambaleaza in folie sau staniol si se iau la pachet, daca puteti servi pachetul fara sa deranjeze mirosul de ceapa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise