Chiftelute din somn

Daca ai un peste cu oase mari si mai putine, este pacat sa nu incerci acest aperitiv!!!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Chiftelute din somn

Ingrediente

  • 1 kg carne de somn (partea de la coada si burta)
  • o legatura mare de marar verde
  • 2 -3 oua
  • un praf de sare
  • piper
  • 6-7 catei de usturoi
  • 3-4 felii de paine veche
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se scoate carnea de pe os, cu un cutit ascutit, apoi se da de 2 ori prin masina de tocat cu sita marunta. Painea veche se inmoaie in apa rece, apoi se preseaza in maini, pana eliminam pe cat posibil apa. Mararul se taie marunt, usturoiul curatat se zdrobeste bine. Se amesteca carnea tocata de peste cu toate ingredientele, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Cu mainile umezite in apa rece, modelam chiftelute care se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei. Sunt delicioase calde, dar si reci. Daca amestecul de carne este prea moale, putem tavali carnea care urmeaza a fi modelata, prin faina. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori