Prepararea 1. Crevetii se curata de piei si se frig in tigaie cu un pic de ulei de masline pana devin roz si au forma de C, daca incep sa o ia spre l
Prepararea
1. Crevetii se curata de piei si se frig in tigaie cu un pic de ulei de masline pana devin roz si au forma de C, daca incep sa o ia spre litera O sint deja facuti prea tare.
2. In ultimul minut se adauga un paharel de vermut sau Marsala si se mai amesteca pe foc pina se incorporeaza gusturile. Se trag de o parte.
3. Se curata radicchio si se extrag cate doua foi de caciula.
4. Se curata grapefruitul si se taie in feliute.
5. Avocado se taie intai in jumatate, se infige cutitul in simbure si se roteste, va iesi foarte usor. Se curata coaja. 3/4 sferturi se taie cubulete care se stropesc cu sucul de la o jumatate de lamaie. Un sfert se paseaza cu furculita cu sare si sucul de la cealalta jumatate. Daca va place avocado puteti folosi doi, unul pentru cubulete si unul pentru pasta.
Ornare:
1. Se asambleaza de preferinta in pahare de wisky ca un trunchi de con cu buza mai lata decit baza.
Respectati ordinea:
- prima frunza de radicchio, sau jumatate din cantitate daca il taiati;
- grepfruitul;
- crevetii, eu am lasat unul pentru mot;
- cuburile de avocado;
- crema de avocado;
- icre rosii daca aveti;
- a doua frunza de radicchio.
Se toarna la sfarsit sosul ramas in tigaie de la prepararea crevetilor si se stoarce o lamaie.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatEste o nebunie de placinta care se poate manca in special rece tinuta la frigider.
Placinta insiropata, cu piersiciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii