Maki sushi

Maki sushi este un aperitiv delicios. Pentru a prepara suschi aveti nevoie de 10 foi de nori 2 castraveti de sera, taiati in felii lungi 2 conserve de ton, scurse de ulei si seminte de susan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Maki sushi

Ingrediente

  • Pentru otetul condimentat:
  • 1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok)
  • 1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra
  • 1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala
  • dar cea de mare se dizolva mai usor
  • plus ca eu pe asta o folosesc de obicei)
  • Pentru orez:
  • 3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti
  • 3 cani apa rece
  • 6 linguri de otet condimentat
  • Pentru maki sushi:
  • 10 foi de nori
  • 2 castraveti de sera
  • taiati in felii lungi
  • 2 conserve de ton
  • scurse de ulei
  • seminte de susan
  • Pentru servit:
  • sos de soia
  • light
  • wasabi
  • felii de ghimbir preparate
  • gari

Mod de preparare

Maki sushi este un aperitiv delicios. Pentru a prepara suschi, ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic.Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.

Orezul se spala pana apa scursa din el e curata. Se scurge foarte bine de apa. Se pune orezul si apa intr-o oala si se da la fiert.Sa aveti un capac care se inchide foarte bine,dar inca nu il puneti. Dati focul mare si lasati sa inceapa sa fiarba.Acum puteti sa puneti capacul si dati focul intre mic si mediu. Mai tine-l pe foc inca 10 minute. Sa nu ridicati capacul, ca sa obtineti un orez usor de prelucrat. Da focul la mic si mai tine-l 10 minute, dupa care il opresti si lasi oala pe aragazul oprit inca 15 minute.

Traditional, orezul de sushi se facea intr-un bol din lemn si se invartea cu o lingura de lemn in timp ce se facea vant cu evantaiul ca sa se racoreasca.

Puteti folosi in bol de lemn, de metal sau de sticla.Se amesteca orezul cu otetul condimentat (vezi cantitatea, sa nu pui tot otetul) maximum 5 minute si se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se raceasca.


Cum asamblam sushi?

3

Eu folosesc un pad de bambus pe care se ruleaza foile de nori,dar se poate face foarte bine si fara el. Se aseaza foile de nori pe o suprafata foarte uscata. Partea lucioasa sa fie pe dinafara, deci lucrati pe partea nelucioasa.

SA NU UDATI FOILE DE NORI!

Se umezesc mainile, ca sa fie mai usor de lucrat cu orezul si se preseaza orezul pe suprafata foii de nori, intr-un strat subtire, chiar cat sa-l acopere. Se poate face si mai gros daca vreti. La capat se lasa cam un un cm neacoperit si se incepe rularea din partea complet acoperita.Se lipeste cu partea in care ati lasat un cm. Inainte de a-l inchide presara cu semintele de susan si se pun feliile de castraveti si ton,apoi se lipeste.

Optional se mai pot adauga felii de morcovi, fasii de omleta facuta in stil japonez, somon afumat.


Sushi se serveste cu wasabi, sos de soia si felii de ghimbir, gari, care pot fi excluse, oricum nu sunt pe gustul oricui.
Sursa acestei retete este blogul Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Prajitura cu spuma caramel
5
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si portocale
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Acesta a fost un tort aniversar si care s-a dovedit a fi pe gustul multora, mai ales ca e e delicioasa combinatia de...

Desert tort cu crema de ciocolata si portocale
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj