Sashimi

Se curata pestele de solzi, capete, cozi, aripioare si organe. Se scot oasele si se taie feliute foarte subtiri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sashimi

Ingrediente

  • 500 gr peste crud
  • 500g orez
  • sos de soia
  • sos de hrean
  • ulei de susan
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru sashimi se poate folosi orice peste marin: ton, macrou, scrumbie, somon sau creveti si caracatita. Se curata pestele de solzi, capete, cozi, aripioare, organe si oase, si se da la congelator pentru aproximativ o ora. Se scoate de la congelator si se taie feliute foarte subtiri. Separat se pregateste orezul. Se asaza feliutele de peste peste orez si se stropesc cu zeama de la lamaie. Se incalzeste uleiul de susan pe o tigaie si sa da peste peste


Se serveste cu sos de soia, sos de hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc