Scrumbiile marinate cu frunze de dafin repezinta un aperitiv cu nuante exotice, e o reteta simpla si delicioasa.
Scrumbiile marinate cu frunze de dafin au un gust minunat si exotic.
Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 ore in apa ca sa se desareze, schimband apa odata sau de doua ori. Se curata, se scoate sira spinarii. Se taiebucati si se asaza randuri intr-un borcan, alternand bucatile de scrumbie cu felii de ceapa si cu felii de morcov taiate subtire. Se adauga maslinele putin fierte, boabele de piper, boabele de mustar, frunza de dafin. Peste acestea se toarna urmatorul sos: se freaca bine laptii intr-un castron, se pune ulei, putin cate putin,si se subtie cu otet pana se face un sos albicios. Deasupra se toarna de un deget ulei, se leaga borcanul si se lasa 5 — 6 zile sa se marineze. Dupa ce aceasta perioada trece, scrumbiile marinate cu frunze de dafin sunt gata pentru a fi savurate.
Scrumbiile marinate cu frunze de dafin pot fi servite atat ca aperitiv inainte de masa de pranz, cat si inainte de masa de seara.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii