Cu un cutit bine ascutit taiem de-a lungul sirei spinarii. Repetam operatiunea si pe partea cealalta. Partea prea grasa de la burta o taiem si eventua
Cu un cutit bine ascutit taiem de-a lungul sirei spinarii.
Repetam operatiunea si pe partea cealalta. Partea prea grasa de la burta o taiem si eventual o pastram pentru ciorba, impreuna cu sira spinarii si capul. Cu aproximativ 1,5- 2 cm mai sus de unde era sira spinarii (exact unde sunt degetele mele in poza de mai jos) se simt niste oase daca atingem usor cu mana – oasele acestea se scot cu o penseta.
Indepartam pielea (pornim de la coada, tinand bucata de file cu pielea in jos, tinem cu stanga de piele si cu dreapta taiem cat mai aproape de piele).
Taiem mararul si strivim piperul (nu il macinati prea fin, trebuie sa dea doar aroma, nu sa faca pestele iute! )
Amestecam intr-o farfurie sarea, zaharul si piperul si tavalim bine bucatile de somon.
Dam apoi bucata de somon prin marar si o punem intr-o punga sau in folie de plastic, completand cu marar din belsug.
Se pune la frigider pentru minim 2 zile, maxim 3. In acest timp o sa lase zeama, deci e bine sa folositi o farfurie adanca. Dupa prima zi, pestele se intoarce. Se curata bine de invelis
O sa observati ca in cele 3 zile carnea si-a schimbat textura – devine mai ferma.
Se taie felii subtiri pentru servit cu paine prajita sau pe felii de castravete, sau se taie felii mai groase pentru preparate gen sushi.
Amestecam crema de branza cu verdeturi. O asezam pe felii de castravete
Asezam somonul cum ni se pare mai interesant.
Punem si separat, pentru a-l manca si cu felii de bagheta cu unt (painea poate fi si prajita).
Se taie felii subtiri pentru servit cu paine prajita sau pe felii de castravete, sau se taie felii mai groase pentru preparate gen sushi.
Pofta buna!
Reteta Somon marinat a fost propusa de IriA pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon cu lamiie,
File de somon, cu crusta picanta, la cuptor, ..cu cartofi natur si spanac,
File de somon cu salata de bureti
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii