Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in l
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in locul unde se crapa in mod natural. Fierbeti sparanghelul 1 minut, daca nu e atat de fraged cum ar trebui sa fie. Luati intr-o mana cate 6 fire de sparanghel, cate 1 crenguta de rozmarin, infasurati printre tulpini cate 1 file de ansoa si legati tot manunchiul da jur-imprejur cu cate 1 felie de pancetta. Faceti 4 astfel de legaturi si puneti-le intr-o tava de copt sau intr-un alt vas mic pentru cuptor impreuna cu 1/2 de lamaie. Stropiti cu putin ulei de masline si coaceti 4-5 minute in cuptorul incins, pana cand pancetta devine crocanta. Scoateti din cuptor, adaugati cubul de unt si stoarceti peste manunchiuri sucul de lamaie coapta. Asezonati, daca e necesar. Din fileurile inmuiate de ansoa, veti obtine un fantastic sos cu tenta de afumatura - absolut delicios.
Acest fel de mancare este grozav fie ca aperitiv, fie ca garnitura pentru pui sau peste.
Alte retete recomandate:
Friptura de vita la cuptor
Vinete impanate
Tocanita de pui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii