Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancetta

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 24 fire de sparanghel de marime medie
  • 4 crengute proaspete de rozmarin
  • 4 fileuri de ansoa
  • 4 felii mari de pancetta sau bacon afumat si uscat
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • 1 cub de unt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel, indoindu-le si apoi rupandu-le in locul unde se crapa in mod natural. Fierbeti sparanghelul 1 minut, daca nu e atat de fraged cum ar trebui sa fie. Luati intr-o mana cate 6 fire de sparanghel, cate 1 crenguta de rozmarin, infasurati printre tulpini cate 1 file de ansoa si legati tot manunchiul da jur-imprejur cu cate 1 felie de pancetta. Faceti 4 astfel de legaturi si puneti-le intr-o tava de copt sau intr-un alt vas mic pentru cuptor impreuna cu 1/2 de lamaie. Stropiti cu putin ulei de masline si coaceti 4-5 minute in cuptorul incins, pana cand pancetta devine crocanta. Scoateti din cuptor, adaugati cubul de unt si stoarceti peste manunchiuri sucul de lamaie coapta. Asezonati, daca e necesar. Din fileurile inmuiate de ansoa, veti obtine un fantastic sos cu tenta de afumatura - absolut delicios.
Acest fel de mancare este grozav fie ca aperitiv, fie ca garnitura pentru pui sau peste.

Alte retete recomandate:

Friptura de vita la cuptor

Vinete impanate

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Mancare de urzici

Mancare de urzici

Din cate stiu, in saptamanile mari din postul Pastelui nu este bine sa mancam urzici, dar in restul postului se poate. Si,...

Mancare de urzici
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Strudel cu mere din aluat de casa
2
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Puseuri
3
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
4
Aluaturi

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Gyros cu pui si sos tsatsiki
5
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Parteneri
Tarta de portocale cu sirop de cocos
Bucataras.RO

Tarta de portocale cu sirop de cocos

Tarta de portocale cu sirop de cocos
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti