Stiuca umpluta cu legume

Se poate prepara de Craciun sau Revelion! Dupa ce s-a racit bine, se feliaza si se asaza pe felii de paine prajita, unse cu unt, aromatizate cu un pic de usturoi si obtinem cele mai delicioase aperitive!

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Stiuca umpluta cu legume

Ingrediente

  • o stiuca de aprox. 1 kg
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g ciuperci champignon
  • patrunjel verde si marar
  • 3 foi de dafin
  • piper negru boabe
  • sare
  • 100 ml ulei
  • o cescuta vin alb sec
  • 1 ou

Mod de preparare

Se spala si curata pestele de solzi si intestine, apoi se indeparteaza sira spinarii, ajutandu-ne de lama unui cutit ascutit. Dupa ce am scos sira spinarii a pestelui, ajutandu-ne de o lingurita, razuim carnea cu tot cu oase a pestelui, pastrand doar pielea cu un strat subtire de carne pe ea. Se curata si spala zarzavatul, apoi feliem ciupercile, dam prin razatoarea mare morcovul, ardeiul se taie in cubulete mici, ceapa se taie si ea marunt, fel si patrunjelul si mararul. Se caleste rapid intr-un pic de ulei, zarzavatul, apoi se adauga si carnea razuita de la peste, fara oase. Se lasa inca un pic pe foc, apoi dam tigaia la o parte, lasam sa se raceasca un pic amestecul si adaugam patrunjelul tocat si oul batut. Se sareaza dupa gust. Cu acest amestec, se umple pielea de peste, apoi se coase pe burta cu ata alimentar,a care se va indeparta imediat dupa ce pestele a fost gatit. Se pregateste o tavita, in care turnam uleiul si vinul si adaugam 3 foi de dafin si piperul boabe. Se asaza pestele in tavita pregatita, apoi se da la cuptor, cca. 40 de minute,la foc potrivit, udand din cand in cand pestele cu zeama din tavita. Se scoate tava din cuptor, dupa ce pestele s-a rumenit frumos. Se serveste rece, portionat felii subtiri, stropit cu suc de lamaie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata