Ton cu ou in foi de placinta

Preincalziti cuptorul la 195 C. Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti carnita cu o fruculita, pes

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ton cu ou in foi de placinta

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 conserva de ton 297gr
  • branza rasa 100 gr de care vreti voi
  • putin patrunjel sau coriandru
  • sare
  • piper
  • 6 foi de placinta
  • unt pentru uns foile
  • 6 oua

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 195 C. Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti carnita cu o fruculita, peste puneti brinza ( nu am pus), sarea, piperul, patrunjelul, eu am pus ceapa verde. Folosim cite o foie de placinta per persoana. Se ia foaia si se taie in patru pe latime. Cu aceste benzi formam o stea.

Nu uitati sa ungeti foile cu unt, luati un bol mic si asezati aluatul in interior, iar in mijloc puneti umplutura. Peste umplutura spargeti un ou. Il adunati ca pe o bocelcuta si le asezati in tava, asa faceti cu toate cele sase foi de placinta. Daca vreti sa fie oul moale il lasati 5-7 minute daca vreti sa fie oul ca la mine acoperiti tava cu o folie de aluminiu, atentie sa nu sfaraminati foile de placinat si mai lasatile in plus la cuptor.


Serviti cald sau rece ca si aperitiv ori gustare.

Alte retete cu ton gasiti aici:

Tarta cu ton si legume,

Foi de brick cu ton si cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc