Pepene galben cu fructe in aspic

Aroma, culoare si delicatete, ca o zi de toamna!!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie
Pepene galben cu fructe in aspic

Ingrediente

  • 1 pepene galben mai mic
  • o mana de boabe de struguri Kis-mis (fara samburi
  • struguri pentru a obtine stafidele)
  • cateva boabe de struguri negri
  • 2-3 piersici
  • 2 felii de pepene rosu
  • cateva cirese confiate
  • 100 ml sirop concentrat de afine
  • un plic de gelatina(10 g)

Mod de preparare

Se spala pepenele, apoi se taie in doua jumatati egale. O jumatate o curatam de miez cu o lingura, lasand cam 1 cm de miez pe coaja, cealalta jumatate taiem cateva feliute in cubulete mici, taiem si miezul de pepene rosu, in cubulete, strugurii ii spalam si ii culegem bobite, piersicile se taie si ele in bucatele mici.

Se hidrateaza geletina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain marie si o turnam in siropul de coacaze. Toate fructele se amesteca intr-un castronel si apoi se umple jumatatea de pepene galben, se preseaza usor sa se aseze fructele, apoi turnam deasupra lor siropul cu gelatina. Se da la rece cel putin 2-3 ore, apoi se taie felii si se servesc ca desert. Este delicios, racoritor si foarte apetisant!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori