Cunoscuta ca si capitala culinara a Insulelor Caraibe, Anguilla are o extraordinara "scena" culinara. Ea ofera turistilor peste 70 de experiente culinare, trecand prin toate etapele de la elegant, la intim, la restaurante bistro pe malul marii si locuri pentru picnic-uri spontane.
Aceasta insula este faimoasa pentru mancarurile gatite de bucatari recunoscuti din toata lumea si de aseamenea de bucatari care au castigat premii locale, care creeaza savoarea specifica insulei culinare. Bucatarii insulei apar in articole publicate de Bon Appetit, Gourmet, si The New York Times.
Data fiind abundenta fructelor de mare sunt mai multe optiuni pentru creativii bucatari si mai multe alegeri, cu multele meniuri variate din deliciosul homar, sau fratele mai mic si mai dulce racul implatosat. Acestea vor fi stropite de cele mai alese vinuri.
Anguilla gazduieste doua din cele mai mari crame, localizate in Malliouhana Hotel & Spa si Koal Keel Restaurant. Malliouhana este castigatoarea Wine Spectator's Grand Award, avand peste 25.000 de soiuri de vinuri.
Mai jos va prezentam o specialitate locala.
Homar in sos de lamaie
Ingrediente: 1 homar mare, proaspat, 1 tulpina de telina, 1 cana ulei de masline, 2 lamai mari, sare, piper alb, busuioc
Indicatii
Se spala homarul si se inchide cu o bucata de vata gaurica din spatele cozii, ca sa nu se goleasca in timpul fierberii. Acelasi lucru si in cazul in care homarul are vreun picior rupt.
Daca vasul nu este suficient de mare se leaga homarul cu sfoara intorcandu-i coada spre cap.
Se adauga telina si se lasa sa fiarba impreuna timp de 40-50 minute. Dupa ce a fiert, se scurge bine si se lasa sa se raceasca.
Se taie picioarele homarului si se elimina carapacea cu grija. Se taie carnea homarului pe lungime si se scoate intestinul. Cu o lingurita se aduna ouale si restul maruntaielor si se arunca. Se scoate tot ce este carne moale din picioare.
Carnea se taie feliute si se asaza pe un platou.
Se combina uleiul de masline, zeama de lamaie si piperul cu ouale si partile moi din picioare, amestecandu-se pana se obtine un sos bine omogenizat.
Se toarna sosul peste homar si se orneaza cu busuioc tocat si felii de lamaie.stecandu-se pana se obtine un sos bine omogenizat.
Se toarna sosul peste homar si se orneaza cu busuioc tocat si felii de lamaie.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vita
Comentarii