Prajituri

Reteta Prajitura cu pere si crema de branza

portii reteta 25 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 40m 
Merisor postat de
Postat pe: 11-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o nebunie această prăjitură!
Blatul nisipos și crumble deasupra, s-au combinat perfect cu perele de la mijloc și crema de brânză.

ingrediente

25 portii

   30 g zahăr vanilat
Pentru aluat( tavă de 25/25 cm):
   375 g faină
   125 g zahăr
   25 g zahăr vanilat
   175 g unt topit
   1 praf de sare
Pentru umplutura de pere:
   1 kg pere curățate
   50 g zahăr
   1 linguriță scorțișoară
   1 lingură mai cu vârf de amidon
Pentru crema de brânză:
   500 g brânză proaspătă
   de vaci
   150 g unt
   100 g zahăr
   30 g zahăr vanilat
   2 lingurițe esență de vanilie
   2 ouă
   2 linguri amidon

mod de preparare

Pregătim perele pentru Prăjitura cu pere și cremă de brânză
Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere.
Adăugăm zahărul peste ele și scorțișoara și le amestecăm bine, apoi le dăm la rece pentru 20-30 de minute, timp în care zahărul se topește și se formează sirop.
În funcție de cât sirop se formează, adăugăm amidon. Eu am adăugat 1 lingură mai cu vârf.
Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul și sarea și adăugăm untul topit, amestecând intens până la omogenizare.
Vom obține un aluat nisipos ca și cel de crumble.
Pentru crema de brânză, amestecăm brânza cu zahărul și untul moale, adăugăm și esența, apoi încorporăm cele două ouă.
În funcție de consistența amestecului, adăugăm amidon, sau griș.
Eu am adăugat 2 linguri rase de amidon, pentru că brânza mea a fost mai zemoasă, fiind brânză proaspătă de la țară.
Ungem tava cu puțin unt și presărăm puțină făină, apoi întindem în tavă 3/4 din aluat direct în tavă, presându-l cu mâinile.
Peste aluat întindem perele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmăm aluatul oprit.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit în prealabil, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește bine prăjitura.
Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.
O pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.
Incearca si Prajitura cu nuca si ness
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si crema de branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.