Vrem sa va povestim si sa va cerem parerea despre cele mai ciudate, dupa parerea noastra, feluri de mancare.
1. Intestine de peste. Chiar daca pestele este considerat un aliment universal, fiind consumat pe scara larga, modurile in care este preparat difera de la o tara la alta. La mare cautare in Filipine se afla insa intestinele de peste. Acestea se servesc crude si, de cele mai multe ori, sunt asezonate cu ou fiert, felii de ceapa si condimente.2.Creier de porc. Cu toate ca se regaseste in meniul multor popoare, inclusiv al celui roman, creierul de porc este privit cu oroare pe continentul nord – american. Cu atat mai mult cu cat in restaurantele cu specific cambodgian este servit crud, alaturi de frunze proaspete de salata. Creierul de porc nu este preparat in nici un fel, singurele condimente admise fiind piperul si zeama de lamaie. 3.Cocktail din sange de cobra. Desi se afla pe lista alimentelor interzise in Asia, datorita reducerii semnificative a numarului de cobre, sangele acestora se gaseste in pe piata neagra din China si Vietnam, acolo unde este considerat drept un veritabil medicament universal. De cele mai multe ori, sarpele este prajit si servit alaturi de cocktail.4. Siopao. O reteta traditionala din Hong Kong, Siopao, care nu inseamna altceva decat „pisica prajita”. Mancarea este servita, de multe ori, in regim de fast – food, alaturi de chifle de orez fierte. 5. Supa de caine. Consumul carnii de caine este asociat in general cu gastronomia coreeana sau cu cea chineza, acolo unde exista mai multe retete traditionale ce implica prepararea simpaticelor patrupede. Supa de caine este, in schimb, o reteta californiana, cu raspandire in Australia, Malaezia si chiar unele tari europene. Carnea transata in felii marunte este servita alaturi de o supa de legume si condimente, din care nu lipsesc ceapa verde, usturoiul si ghimbirul. Este recomandat a nu se servi decat dupa ce a fost condimentata cu piper rosu.6. Fugu. Daca simtiti nevoia sa incercati ceva neobisnuit si periculos intr-un restaurant, Fugu este reteta perfecta. Felul traditional japonez este la mare cautare acolo unde o singura portie poate costa peste 20.000 de yeni, echivalentul a 200 de dolari americani. Doritorii sunt nevoiti insa sa semneze un contract prin care isi asuma raspunderea inainte de a consuma extravagantul platou marin. Si asta pentru ca ingredientul principal al mancarii il constituie carnea unui peste originar din Oceanul Pacific, animal ale carui organe interne contin o doza de toxine letala pentru orice om. Toxinele se regasesc in concentratie mare si in pielea pestelui ceea ce face din procesul de fabricatie apanajul exclusiv al maestrilor bucatari niponi. 7. Pastrama din carne de cal. Desi este privita ca o mancare traditionala chinezeasca, carnea de cal se ragaseste in alimentatia oamenilor inca din preistorie. De fapt, consumul ei nu a incetat niciodata de-a lungul istoriei, constituind una dintre principalele surse de hrana, in special, in tarile asiatice. Pastrama este doar una dintre modalitatile in care carnea acestui animal este preparata in restaurantele de specialitate. Carnea este servita aproape cruda, datorita duritatii sale, si este asortata cu legume si ierburi aromate. 8. Jeleu din carapace de testoasa. Mai este cunoscut si sub numele de Guinlinggao si reprezinta unul dintre cele mai apreciate deserturi din bucataria asiatica. Se spune ca proprietatile curative ale jeleleui din carapace de testoasa sunt renumite in medicina traditionala chineza, acolo unde acesta este recomandat in tratarea afectiunilor pielii si a bolilor infectioase. Guinlinggao este servit in combinatie cu mai multe plante medicinale, printre care si renumitul Ginseng, iar succesul sau pe plan international a fost unul major, mai ales in nordul Africii si in America de Nord. 9. Bere gelatinoasa. In general, se spune ca berea ideala trebuie sa fie rece, amara si sa nu faca mai mult de doua degete de spuma. Dar ce ati spune despre o bere care se mananca intinsa pe paine? Jeleul de bere constituie una dintre retetele traditionale in Danemarca, iar succesul sau a fost unul destul de mare si pe piata internationala, cu precadere in Germania si Marea Britanie. Berea gelatinoasa se consuma cu paine sau in combinatie cu fructe si branza.10. Supa de branza. Supa, in original, este o reteta traditionala germana, desi exista si varianta romaneasca, supa de porumb si branza.Varianta britanica include si bere.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii