Arabii sunt foarte ospitalieri si atmosfera de la masa este foarte calda si primitoare. Daca sunteti un oaspete la o astfel de masa ar fi bine sa gustati din tot ceea ce s-a pregatit. Un refuz este considerat de gazda o jignire privind calitatile sale de bucatar. Bucataria araba este deosebit de variata. Dintre ingredientele cele mai folosite la prepararea felurilor de mancare intalnite sunt:
- graul, in diferitele sale forme, de bob, zdrobit, fin sau grosier, sau faina, este
folosit la salate, aluaturi, paine si multe feluri principale; - orezul este pregatit in diverse feluri carnuri, cu legume, ca umplutura sau ca fel principal, colorat sau alb, scaldat in unt si invelit in nuci, migdale si conuri de pin prajite;
- cuscusul, pregatit in casa, din aluat de paine sau cumparat in supermarket-uri;
- legumele pregatite in tot felul de moduri, dintre care fasolea si nautul ocupa un loc aparte; - sosul de susan (tahina) este foarte folosit la salate si antreuri;
- mirodeniile ofera aroma exotica tuturor mancarurilor;
- uleiul se utilizeaza in majoritatea cazurilor la salate, in retete cu lamaie sau usturoi;
- carnea de oaie, miel si capra este cea mai utilizata si intalnita carne in bucataria araba, servindu-se la ocaziile festive sau religioase, fiind felul de mancare prin care gazda isi exprima respectul fata de cel invitat.
Retele de mancare specifice bucatariei arabe sunt:
- saorma, cel mai cunoscut fel de mancare, consta din carne de vita, pui sau oaie, rotisata, servita in paine subtire, araba, cu diferite sosuri si salate;
- falafelul, un preparat vegetarian 100 %, se compune din chiftele de naut, patrunjel si ceapa tocate, servite cu salate, in paine subtire arabeasca;
- painea araba sub diferite forme, mai subtire sau mai lata; - salata de grau zdrobit (tabule), inmuiat cu rosii, mult patrunjel si castraveti tocati foarte fin; - humusul este o crema consistenta de naut;
- baclavaua, un binecunoscut desert oriental, din aluat de patiserie, umplut cu alune sau fistic, totul fiind insiropat cu sirop gros de zahar si parfumat cu apa de flori;
- ceaiul negru si cafeaua sunt bauturile cel mai des intalnite in lumea araba, servite, foarte dulci, casatorii sau la botez si, foarte amare, la inmormantari.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vita
Comentarii