Cum sa vopsesc ouale de Paste


De mici suntem obisnuiti sa stam pe langa mama sau bunica in sambata dinaintea Pastelui, cand ele obinsuiesc sa dea culoare si magie oualor de sarbatoare. Cum sa vopsesc ouale de Paste
  Insa exista cateva trucuri, pe care daca nu le-ai deprins de-a lungul timpului si inca mai ai surprize neplacute cu ouale de Paste, ti le dezvaluim noi.

- cumpara oua proaspete! Insa pentru a verifica acesta lucru este bine sa le scufunzi in apa. Cele vechi se vor ridica la suprafata, cele proaspete vor cadea la fund

- dupa ce ai verificat prospetimea oualor, lasa-le 2-3 zile in frigider, inainte de fierbere, pentru ca sa curati mai usor coaja si sa nu fie lipicioase.

- pentru a nu se sparge in timpul fierberii, scoate-le din frigider cu o seara inainte. Este bine sa stea la temperatura camerei minim 4 ore.

- ouale se spala cu apa si detergent si apoi se clatesc cu o solutie din apa si otet in cantitati egale, pentru a se prinde cat mai bine culoarea

- intr-o oala mare, dar putin adanca se pun ouale la fiert intr-un singur strat, in apa rece. Fierbe-le 12-15 minute pentru a fi tari!

- daca nu iti place sa pictezi ouale cu vopsea de la magazin, alege o varianta naturala. Poti obtine oua rosii daca le fierbi in zeama de coaji de ceapa rosie sau in zeama de sfecla. Oua frumos colorate obtii si cu ajutorul morcovilor, portocalei, spanacului si cafelei. Cu siguranta, vei avea cele mai rafinate oua de Paste!

- incearca varianta colorantului alimentar. Mai sanatos decat o vopsea obisnuita, colorantul alimentar poate da o nuanta inedita oualor de Paste. Acestea se lasa cateva ore in apa in care s-au pus cateva picaturi de colorant!

- daca oreferi vopseaua de la magazin, in afara de instructiunile de pe plic, trebuie sa stii ca la aceasta se adauga si otet la fierbere

- dupa ce ai colorat ouale, unge-le cu putin ulei, pentru luciu

- orice varianta ai alege, momentul vopsirii oualor trebuie sa fie unul special , deci lasa copiii sa te ajute sau macar partenerul.

- pentru niste oua superbe incearca sa le desenezi peste vopsea diverse modele sau chiar sa lipesti poze tematice pe ele.     Alte articole care iti arata cum sa vopsesti ouale de Paste: Cum sa vopsesc natural ouale de Paste Ouale de Paste in traditia tarilor Europene Cand si cum incondeiem ouale de Paste Traditii si obiceiuri de Paste Oul rosu - simbolul sarbatorilor de Paste Pastele sau Invierea Domnului, traditii romanesti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!