Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o cina usoara: vom face legume umplute, iar pentru umplutura folosim carne de pui si multe verdeturi. Reteta nu e scumpa si e o varianta buna si pentru cele care sunt mai atente la silueta

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 200 ml apa sau supa de legume
  • o legatura de marar
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc proaspat sau uscat
  • 100 gr cascaval ras
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si dovlecei cu ajutorul unei linguri. Toaca-l apoi marunt si pune-l deoparte. Taie ceapa verde si usturoiul rondele subtiri, apoi caleste-le in uleiul incins. Taie carnea bucatele, pune-o peste ceapa si amesteca pana isi schimba culoarea. Adauga miezul de vinete si dovlecei, pune apa sau supa de legume, pasta de tomate, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si lasa sa se gateasca 15-20 de minute la foc potrivit.


Opreste focul si adauga mararul si busuiocul taiate marunt. Dupa ce compozitia s-a racit putin, umple jumatatile de legume si asaza-le intr-o tava unsa cu putin ulei.


Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/TdAtcDn6EVQ

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide