O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
*Pregatim foile asa:
1.Punem putin faina pe fundul unui castron si apoi adaugam restul ingredientelor.
2.Invartim lejer cu o lingura pana ingredientele incep sa se combine si se formeaza o pasta groasa.
3.Cand amestecul este prea gros ca sa il mai invartim, scoatem lingura si incepem sa framantam cu mana adaugand incet si pe rand cate putina faina pana obtinem o consistenta a aluatului potrivit de moale.
4.Cand am terminat de framantat bine aluatul, il impartim in 4 bucati egale.
5.Intindem pe dosul unei tavi unsa lejer cu ulei cate o foaie pe rand.
6.Dam fiecare foaie la cuptor, la foc iute pana se rumeste frumos si este aurie.Atentie!... sa urmariti constant cuptorul pentru ca se rumenesc foarte repede.Cand am terminat de copt foile le punem deoparte si le lasam sa se raceasca.
*Acum incepem sa pregatim esenta de cocos.Procedam asa:
1.Punem intr-o craticioara apa, zaharul si nuca de cocos.
2.Lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade putin si incepe sa devina mai grosut.
3.In acest moment strecuram totul printr-o sita fina.Nuca de cocos o punem deoparte.
*Pregatim crema de cocos asa:
1.Punem laptele intr-o cratita, adaugam esenta de cocos, cocosul uscat si cel pe care l-am fiert in esenta.Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru aproximativ 15 minute.
2.Cand timpul a trecut, adaugam budinca amestecata cu zaharul si putin lapte rece.
3.Invartim bine cu un tel pana totul se ingroasa, dupa care tragem cratita deoparte si lasa crema sa se racesca complet.
4.Cand este rece amestecam totul cu frisca batuta spuma.Impartim compozitia in trei parti si ne lasam putin deoparte pentru a unge foaia de deasupra.
*Pregatim visinele asa:
1.Intr-un castron amestecam visinele cu zaharul si coniacul.
2.Jumatate din cantitatea de visine o tocam foarte marunt cu un cutit bine ascutit, iar ce-a de-a doua jumatate o tocam mai mare.
3.Amestecam totul impreuna foarte bine, dupa care impartim compozitia in 3.
*Asamblare:
1.Ungem fiecare foaie cu cate o portie de visine apoi punem un strat generos de crema de cocos.
2.La fel procedam cu restul foilor.
3.Deasupra ungem un strat fin de crema si presaram deasupra nuca de cocos.
4.Decoram cu visine intregi.
Pofta mare tuturor!
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacPlacintelele cu pui, cremoase in interior si aromate, servite alaturi de o salata, pot fi o alternativa delicioasa pentru un...
Placintele cu puiSupa de broccoli de azi a iesit una fantastica. Ca sa exclud monotonia am adaugat crutoane si seminte de dovleac pentru a...
Supa crema de brocoliAstazi va aduc niste chifle pufoase si foarte bune care, nu stiu de ce, dar cred ca o sa va placa mult si voua daca le...
Chifle cu iaurt si susanDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii