O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
*Pregatim foile asa:
1.Punem putin faina pe fundul unui castron si apoi adaugam restul ingredientelor.
2.Invartim lejer cu o lingura pana ingredientele incep sa se combine si se formeaza o pasta groasa.
3.Cand amestecul este prea gros ca sa il mai invartim, scoatem lingura si incepem sa framantam cu mana adaugand incet si pe rand cate putina faina pana obtinem o consistenta a aluatului potrivit de moale.
4.Cand am terminat de framantat bine aluatul, il impartim in 4 bucati egale.
5.Intindem pe dosul unei tavi unsa lejer cu ulei cate o foaie pe rand.
6.Dam fiecare foaie la cuptor, la foc iute pana se rumeste frumos si este aurie.Atentie!... sa urmariti constant cuptorul pentru ca se rumenesc foarte repede.Cand am terminat de copt foile le punem deoparte si le lasam sa se raceasca.
*Acum incepem sa pregatim esenta de cocos.Procedam asa:
1.Punem intr-o craticioara apa, zaharul si nuca de cocos.
2.Lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade putin si incepe sa devina mai grosut.
3.In acest moment strecuram totul printr-o sita fina.Nuca de cocos o punem deoparte.
*Pregatim crema de cocos asa:
1.Punem laptele intr-o cratita, adaugam esenta de cocos, cocosul uscat si cel pe care l-am fiert in esenta.Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru aproximativ 15 minute.
2.Cand timpul a trecut, adaugam budinca amestecata cu zaharul si putin lapte rece.
3.Invartim bine cu un tel pana totul se ingroasa, dupa care tragem cratita deoparte si lasa crema sa se racesca complet.
4.Cand este rece amestecam totul cu frisca batuta spuma.Impartim compozitia in trei parti si ne lasam putin deoparte pentru a unge foaia de deasupra.
*Pregatim visinele asa:
1.Intr-un castron amestecam visinele cu zaharul si coniacul.
2.Jumatate din cantitatea de visine o tocam foarte marunt cu un cutit bine ascutit, iar ce-a de-a doua jumatate o tocam mai mare.
3.Amestecam totul impreuna foarte bine, dupa care impartim compozitia in 3.
*Asamblare:
1.Ungem fiecare foaie cu cate o portie de visine apoi punem un strat generos de crema de cocos.
2.La fel procedam cu restul foilor.
3.Deasupra ungem un strat fin de crema si presaram deasupra nuca de cocos.
4.Decoram cu visine intregi.
Pofta mare tuturor!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarCuloare si savoare, atat de simplu!
Savarine cu aluat dospit si fructe exoticeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii