O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
*Pregatim foile asa:
1.Punem putin faina pe fundul unui castron si apoi adaugam restul ingredientelor.
2.Invartim lejer cu o lingura pana ingredientele incep sa se combine si se formeaza o pasta groasa.
3.Cand amestecul este prea gros ca sa il mai invartim, scoatem lingura si incepem sa framantam cu mana adaugand incet si pe rand cate putina faina pana obtinem o consistenta a aluatului potrivit de moale.
4.Cand am terminat de framantat bine aluatul, il impartim in 4 bucati egale.
5.Intindem pe dosul unei tavi unsa lejer cu ulei cate o foaie pe rand.
6.Dam fiecare foaie la cuptor, la foc iute pana se rumeste frumos si este aurie.Atentie!... sa urmariti constant cuptorul pentru ca se rumenesc foarte repede.Cand am terminat de copt foile le punem deoparte si le lasam sa se raceasca.
*Acum incepem sa pregatim esenta de cocos.Procedam asa:
1.Punem intr-o craticioara apa, zaharul si nuca de cocos.
2.Lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade putin si incepe sa devina mai grosut.
3.In acest moment strecuram totul printr-o sita fina.Nuca de cocos o punem deoparte.
*Pregatim crema de cocos asa:
1.Punem laptele intr-o cratita, adaugam esenta de cocos, cocosul uscat si cel pe care l-am fiert in esenta.Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru aproximativ 15 minute.
2.Cand timpul a trecut, adaugam budinca amestecata cu zaharul si putin lapte rece.
3.Invartim bine cu un tel pana totul se ingroasa, dupa care tragem cratita deoparte si lasa crema sa se racesca complet.
4.Cand este rece amestecam totul cu frisca batuta spuma.Impartim compozitia in trei parti si ne lasam putin deoparte pentru a unge foaia de deasupra.
*Pregatim visinele asa:
1.Intr-un castron amestecam visinele cu zaharul si coniacul.
2.Jumatate din cantitatea de visine o tocam foarte marunt cu un cutit bine ascutit, iar ce-a de-a doua jumatate o tocam mai mare.
3.Amestecam totul impreuna foarte bine, dupa care impartim compozitia in 3.
*Asamblare:
1.Ungem fiecare foaie cu cate o portie de visine apoi punem un strat generos de crema de cocos.
2.La fel procedam cu restul foilor.
3.Deasupra ungem un strat fin de crema si presaram deasupra nuca de cocos.
4.Decoram cu visine intregi.
Pofta mare tuturor!
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii