Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga laptele cald si cacao. Se ame
Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga laptele cald si cacao. Se amesteca totul pe foc mic pina cind compozitia se ingroasa. Se adauga rom si vanilie, apoi se pune ciocolata topita intr-un vas cu aburi. Cind crema este suficient de groasa, se lasa sa se raceasca 10 minute si se adauga untul, amestecind incet. Se imparte compozitia in jumatate. Se ung tavile cu unt. In fiecare tava se inconjoara cu o coroana de aluat, se toarna jumatate din umplutura, se se unge aluatul cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte. Se lasa focul mic 15 minute, apoi, la foc potrivit, inca o jumatate de ora. Cind aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereO prajitura delicioasa ce se prepara simplu si cu putine ingrediente ...
Desert prajitura simpla cu ciocolata
Comentarii