> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Pasca cu smintina
California
mesaj Apr 6 2006, 10:40 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 659
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: California
Membrul Nr.: 21,473



PASCA CU SMANTANA

E o reteta super simpla si super gustoasa....

Eu am facut 1/2 compozitie si a fost mai mult decit destul.... Va pun reteta asa cum am facut-o azi!

Am folosit din aluat de la Pasca cu ciocolata ......




3 galbenusuri le-am frecat cu 5 linguri zahar si un zahar vanilat... am adaugat si 1 lingura zeama lamiie (ca nu mai aveam razatura... voi puneti coaja de lamiie, ca e mai aromat) si vanilie...



am adaugat cam 100 g stafide (le-am pus din ochi, nu le-am cintarit)...



am adaugat 450 g smintina ( fat free sour cream, 16oz... pt Monika! ;) ) si am omogenizat....



si am turnat peste aluatul care a stat o ora la crescut, in tava...



am dat la cuptor, la foc mediu, 350F.... cam 35-40 min....




si scoasa din cuptor....



Ca sa evitati culoarea maro pe marginile pascutei sa puneti banda de aluat.... ;)

Si, chiar daca am mai avut spatiu in forma in care am copt pasca, inainte de a fi pusa in cuptor... cum a dat de caldurica, cum a inceput a da pe dinafara... deci daca aveti o forma mai adinca ar fi mai bine. Sau, puneti ca si mine, o tava goala in cuptor, sa curga acolo ce-i in plus! ;)

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Don't get mad... get EVEN....

ioana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
California
mesaj Apr 6 2006, 11:00 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 659
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: California
Membrul Nr.: 21,473



Cind se scoate din cuptor va fi inca putin moale in centru. Nu trebuie sa va speriati... se intareste. Asa arata la citeva ore dupa ce a fost scoasa din cuptor...





si sectiune...



si feliuta de rigoare...



SPOR! icon_smile.gif

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Don't get mad... get EVEN....

ioana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Apr 7 2006, 08:07 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



yummmy, arata fain, cred ca e cremoasa smantana aia, super, asta ma tenteaza, nu am facut decat cu branza dulce pana acum, oricum, traumatizanta experienta, ca prima data cand am facut, m-am chinuit si i-am facut "grilaj" frumos si de "dasteapta" am rasturnat-o calda si mi s-a dus si grilaj si frumusete de pasca si tot, dar m-am invatat minte icon_smile.gif am sa o fac si pe asta


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Apr 7 2006, 08:17 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088




mama mea, punea smantana intr-un servet, si-l aseza(servetul) peste faina de malai, ceea ce facea ca tot "zerul" sa iasa, si ramanea o smantana f. groasa si grasa.

pe acelasi sistem, se poate face "labne"- este o crema de iaurt libaneza. se lasa iaurtul sa se scurga de cat mai mult lichid, si apoi se amesteca cu menta tocata, putin usturoi pisat si ulei de masline. mie imi place.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Apr 7 2006, 09:04 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



Acum ma pui sa fac doua ?
Ca aia de cioco e batuta in cuie deja laugh.gif
O sa ma straduiesc wink.gif


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Apr 7 2006, 10:16 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



pai da, si eu am sa fac doua, asta si cea cu branza care e batuta in cuie, cu ciocolata mi se pare nefireasca icon_smile.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Apr 7 2006, 10:23 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



QUOTE(Bogdana @ Apr 7 2006, 11:16 AM) [snapback]205980[/snapback]

pai da, si eu am sa fac doua, asta si cea cu branza care e batuta in cuie, cu ciocolata mi se pare nefireasca icon_smile.gif



pentru piciul meu e foarte fireasca BangHead.gif icon_rotf.gif


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Apr 7 2006, 10:30 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



bogdana, in moldova se face. mama mea o facea mereu la paste si se numeste * mazurca*


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Apr 7 2006, 10:42 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



in moldova se poate, in bucovina nu am auzit vreodata, si ma intreb, de unde aveau bunicile noastre ciocolata? unsure.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
California
mesaj Apr 7 2006, 03:51 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 659
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: California
Membrul Nr.: 21,473



icon_biggrin.gif mie nu-mi place cum a iesit, parca e o omleta.... ca aspect ma refer, ca la gust e super! E cremoasa, cum spune Bogdana.
E mai bine sa fie facuta cu o zi inainte de a fi taiata, ca se aseaza mijlocul mai bine. Normal ca celor mici nu le-a placut, sincera sa fiu nici nu ma asteptam... asta era doar pt mine! icon_biggrin.gif
Cu brinza io nu mai fac anu asta, doar astea 2, ca mi se par mai deosebite.
Si da, si eu stiu de pasca cu cioco, din Moldova.... bunicii aveau cacao... tin minte ca imi facea bunica cacao cu lapte! wink.gif


--------------------
Don't get mad... get EVEN....

ioana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Apr 7 2006, 06:08 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



cu cacao ,* maica* si taia si cateva cubulete de cioco, ca stii si tu ca moldoveanu-i om gospodar si strangator, si pt mancare cheltuieste din greu.se facea o umplutura cu diferite fructe uscate , nuca si alea si alea , ca de aia ii zice mazurca.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Apr 17 2006, 07:09 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



California,

Scuze, poate e evident, dar eu nu-mi dau seama: ai rasturnat pasca sau nu?
Daca o rastorni ce rost mai are banda de aluat ca oricum nu se mai vede?

Multumesc

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Apr 17 2006, 07:33 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



QUOTE(bambina @ Apr 17 2006, 08:09 PM) [snapback]209614[/snapback]

California,

Scuze, poate e evident, dar eu nu-mi dau seama: ai rasturnat pasca sau nu?
Daca o rastorni ce rost mai are banda de aluat ca oricum nu se mai vede?

Multumesc

Bambina

...................................................................................

Dragi culinare!!!, ce facem cu urmatoarea chestiune:
CARE ESTE DIFERENTA INTRE O PASCA CU BRANZA,SMANTANA , ETC SI O PLACINTA -TARTA CU ACELASI UNMPLUTURI , PE CARE O FACEM IN FIECARE WEEK-END ?

dati-va cu parerea,va rog!!!

Eu cred ca prima deosebire este decorul si semnul crestinesc -crucea.
O ideie pentru decor : sa se puna suvitele subtiri de aluat peste umplutura, sau decorurile sa lefacem fie nuci, fructe uscate si confiate,nu din coca.

Cu bine si SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !!!va ureaza Higeia


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
California
mesaj Apr 17 2006, 07:35 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 659
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: California
Membrul Nr.: 21,473



Nu e rasturnata... am scos-o cu o paleta (nu stiu cum sa-i zic icon_redface.gif )... deci banda s-ar vedea daca se pune! Si daca se pune si cruce din aluat, pe mijloc... poate o sa aiba si fata comerciala!!! icon_biggrin.gif wink.gif


--------------------
Don't get mad... get EVEN....

ioana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Apr 17 2006, 09:25 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Aha, m-am dumirit.
Am notat retele si le fac de Paste.

Multumesc mult

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Apr 17 2006, 09:57 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



eu fac crucea din stafide, si de jur imprejur impletitura din aluat.
asa se facea acasa si asa fac si eu.
oricum pasca se face intr-o *tava * mai inalta. tarta o fac intr-o *turtiera*.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
California
mesaj Apr 17 2006, 09:58 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 659
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: California
Membrul Nr.: 21,473



iti tin pumnii.... sa faci poze! icon_smile.gif


--------------------
Don't get mad... get EVEN....

ioana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj May 15 2006, 08:43 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



California,

Scuze pt. intarzierea ridicol de mare, dar n-am apucat sa pun pozele pana acum.
Am facut de Paste si pasca cu smantana si cea cu ciocolata.
Pasca cu smantana mi-a iesit super si s-a terminat pana a doua zi. I-am pus chiar si bordura pe margine (neimpletita ca n-am mai avut rabdare) si i-am facut o cruce din aluat.
Am incercat faza cu bordura si crucea si la cea cu ciocolata, desi nu eram sigura daca trebuie sau nu. Pana la urma am zis sa nu arunc aluatul si l-am pus. Si bordura si crucea s-au dus la fund ca Titanicul. laugh.gif
La copt, cea cu ciocolata mi-a facut iar figuri: am trebuit s-o tin la cuptor cred ca de doua ori mai mult decat pe cea cu smantana. Am incercat-o cu scobitoarea de atatea ori ca-i facusem model brodat in mijloc. icon_smile.gif
Pana la urma m-am plictisit si am uitat-o acolo.
Ca urmare, s-a ars un pic, a fost cam uscata, desi mijlocul era foarte gustos de la nuci, si am mancat toata saptamana din ea, dimineata la micul dejun.
Concluzie: ambele retete sunt super! La cea cu ciocolata o sa stiu ce sa fac mai bine data viitoare.

Multumesc frumos pt. retete

Bambina

Pasca cu smantana:



Pasca cu ciocolata


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Boariu Iuliana
mesaj May 30 2006, 01:43 PM


departe ff departe


Grup: Membri
Postari: 1,227
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: Medias -now Ireland
Membrul Nr.: 23,944



am facut si eu de paste pasca cu smintina si e f buna.o s-o mai fac evident.scuze de intirziere dar nu am avut un program de micsorare a pozelor.merci de reteta icon_biggrin.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
California
mesaj May 30 2006, 05:02 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 659
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: California
Membrul Nr.: 21,473



nu prea mai am timp de forum, asa ca scuze si eu de intirziiere...

bambina... despre pasca cu cioco nu pot decit sa presupun ca ai pus-o intr-o forma prea mica si a iesit prea inalta... de asta a trebuit sa stea mai mult in cuptor sa se faca in mijloc! imi pare rau!

dar ma bucur ca ti-a placut la gust si tie si Iulianei! icon_smile.gif


--------------------
Don't get mad... get EVEN....

ioana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 19th December 2014 - 07:25 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare