> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Spuma de capsuni
Micu Livia
mesaj May 29 2006, 02:55 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Cred ca stie toata lumea cum e. Daca a mai fost postat, imi cer scuze, eu am cautat-o si n-am gasit-o.

Ingrediente
1 pahar caspuni
1 pahar zahar
1 albus de ou


un pahar de fructe avea cam 170 g
Eu am facut cantitati industriale pentru ca nu credeam ca o sa iasa asa mult. Dar voi pastrati ideea si faceti in limite omenesti.

Am pus totul intr-un vas si am mixat... si am mixat


Pana s-a facut o spuma groasa. Am lasat la rece 1 ora si apoi am pus in pahare.




Sau puteti pune in cutiute de inghetata la congelator.



Pentru linistea mea sufleteasca si pentru a nu trece prin socul suferit de mine faceti pentru inceput spuma dintr-un pahar de fructe ca sa vedeti cat va iese. Eu am facut din 4 pahare si am acum in frigider 3 cutii din acelea de inghetata de 1000 ml plus ce am mai mancat noi.

Dar noroc ca e foarte buna si la caldurile astea numai bine o sa-mi prinda asa rece de la congelator.

Acest mesaj a fost editat de Micu Livia: May 29 2006, 03:01 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj May 29 2006, 03:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



E exact de sezon icon_smile.gif .
oare n-ar merge si ceva smantanica prin toata treaba asta ?


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj May 29 2006, 03:41 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Drept sa-ti spun nu stiu de asa treaba dar rea n-are cum sa fie. Daca stie vreo fata ceva reteta da forma asta poate ne-o zice si noua. tongue.gif


--------------------
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 29 2006, 04:11 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428




Arata foarte fain spuma ta, imi place si mie, dar nu prea multa ca-mi vine rau de la atata albus


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreea fr
mesaj May 29 2006, 04:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,873
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Franta
Membrul Nr.: 30,436



am si eu o reteta (f buna, zic eu):

3 oua + 4 linguri de zahar + 4 linguri smantana

separ ouale, frec galbenusurile cu 2 linguri zahar + smantana, bat albusurile + 2 linguri zahar, si apoi le amestec usor, apoi fiecare poate adauga ce ii place. eu pun cacao sau capucinno, dar tre' sa fie bun si cu capsuni.

am uitat sa pomenesc ca eu le pun in cupe mai mici si le pun la inghetat.

Acest mesaj a fost editat de andreea fr: May 29 2006, 05:59 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj May 29 2006, 04:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



ahaaa, deci exista icon_smile.gif
trebuie incercata


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Otti
mesaj Jun 2 2006, 10:40 PM


Otti


Grup: Membri
Postari: 3,662
Inregistrat pe: 12-February 04
De la: Berlin
Membrul Nr.: 11,851



Ia uite ce am facut eu azi...ca am gasit capsunele ieftine icon_smile.gif

imi place mult...eu insa am facut dupa gustul meu adica am pus doar un sfert sau un pic mai mult de un sfert pahar de zahar, un albus si un pahar jumate de capsuni.Si partea a doua...aici am facut blatu lui Maya cu cocos,l-am insiropat..spuma am amestecat-o cu branza si mascarpone(aveam niste resturi care nu voiam sa le arunc icon_smile.gif )si gelatina si mandarine din compot icon_biggrin.gif
Merci floare.gif


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adseana
mesaj Jun 8 2006, 03:25 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 28
Inregistrat pe: 6-April 06
De la: Oradea
Membrul Nr.: 31,450



Multumesc Livia ca mi-ai amintit de spuma de capsuni... wub.gif

am facut azi si a iesit yummmiiii...am pus intr-o cutie si in congelator icon_biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de adseana: Jun 8 2006, 03:25 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."



Go to the top of the page
 
+Quote Post
danluc77
mesaj Jun 8 2006, 10:18 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 368
Inregistrat pe: 6-December 05
De la: israel
Membrul Nr.: 29,272



QUOTE(adseana @ Jun 8 2006, 03:25 PM) [snapback]224184[/snapback]

Multumesc Livia ca mi-ai amintit de spuma de capsuni... wub.gif

am facut azi si a iesit yummmiiii...am pus intr-o cutie si in congelator icon_biggrin.gif

of ce-ma enervati cu spuma de capsuni mad.gif aici le-a trecut perioada icon_frown.gif tare as fi dorit sa incerc si eu aceasta reteta


--------------------
luci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adseana
mesaj Jun 8 2006, 10:35 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 28
Inregistrat pe: 6-April 06
De la: Oradea
Membrul Nr.: 31,450



QUOTE(danluc77 @ Jun 8 2006, 11:18 PM) [snapback]224304[/snapback]

of ce-ma enervati cu spuma de capsuni mad.gif aici le-a trecut perioada icon_frown.gif tare as fi dorit sa incerc si eu aceasta reteta



noteaz-o bine pentru sezonul urmator...meritaaaa wink.gif


--------------------
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Jun 9 2006, 07:16 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Otti interesanta combinatie ai facut la prajiturica si sunt convinsa ca e super buna. Eu n-am fost asa de inspirata sa folosesc o pare din crema la o praji in combinatie cu ceva ca ma gandeam ca asa simpla o sa fie prea moale.

adseanama bucur ca ti-a placut. Si eu mai am un pic la congelator ca tot am mancat l-a ea cand imi era pofta de ceva dulce si nu aveam nimic in casa. Ce imi place in mod desebit la ea asa inghetata e ca se pastreaza oarecum moale. Adica nu e asa tare ca inghetata la care, trebuie sa stau un pic dupa ea pana se dezgheata suficient cat sa pot infige lingurita in ea.


--------------------
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sabe Li
mesaj Jun 9 2006, 08:11 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 463
Inregistrat pe: 28-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,331



Dintr-o revista Practic:

Spuma de capsune

2 cani de capsune, 2 cani de zahar, 3 albusuri, 500 g smantana

Se zdrobesc capsunele, se mixeaxa, impreuna cu zaharul si albusurile (atentie, albusurile nu trebuie batute inainte!), pana se obtine o spuma tare. Smantana se bate putin, aproape ca pentru frisca, apoi se combina, amestecand usor cu spuma de capsune.
Eu am tot facut reteta asta, care, dupa parerea mea, e un parfait... E excelenta. Fara ace de gheata si fara complicatii, adica nu mai trebuie scoasa cand si cand din congelator ca s-o mai mixati.
Eu folosesc, ca masura, o cana de 250 ml.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
georgi8us
mesaj Jun 9 2006, 08:28 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 436
Inregistrat pe: 3-January 06
De la: Alba Iulia
Membrul Nr.: 29,675



Acum cateva zile am facut si eu spuma de capsune pentru ca mi s-au copt in gradina. Pe un platou pun un strat de biscuiti simpli, apoi o budinca de vanilie dar nu prea dulce si deasupra spuma de capsune facuta din 3 albusuri batute spuma, un pahar cu zahar si capsune.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
livia_01
mesaj May 6 2009, 07:59 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 6
Inregistrat pe: 14-March 08
Membrul Nr.: 42,086



Buna!
As vrea sa fac si eu spuma. Poti sa-mi spui cat tine in frigider sau congelator? Am foarte multe capsune si mai trebuie sa pastrez spuma. Multumesc frumos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
julix_2007
mesaj May 6 2009, 08:37 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,643
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047



Pana la tine nu s-a mai postat aici din iunie 2006. De aceea ma bag eu in seama, caci sunt mare producatoare de spume din astea. Stau f bine si la congelator si la frigider, adica stau pana se mananca, dar nu luni sau ani. Incearca si ai sa vezi. Vorba cuiva: ce faci tu cu mana ta si nu este bun...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoazorel
mesaj May 6 2009, 09:36 PM


Fregmentez hevelenderu' !


Grup: Membri
Postari: 5,791
Inregistrat pe: 24-May 07
De la: Braila
Membrul Nr.: 37,851



Beyyyyyyyyyy, fac io ce fac si iar mai dau de-o reteta a copilariei mele!Mama ne facea , exact retete Liviei, dar cu visine!Si eu am mai facut-o, anul trecut, cred!Incercati si cu visine, fara samburi si scurse bine!Siropul il puteti bea cu apa minerala!
Deci, e a doua reteta cu parfum de copilarie si de vara!
Va iubesc! love10.gif


--------------------
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj May 7 2009, 12:12 AM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



scoatem la lumina retete? ce bineee, nu prea indraznesc sa fac nimc cu albusuri crude, dar o sa ma incumet! biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
julix_2007
mesaj May 7 2009, 06:05 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,643
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047



CITAT(zoazorel @ May 6 2009, 10:36 PM) *
Beyyyyyyyyyy, fac io ce fac si iar mai dau de-o reteta a copilariei mele!Mama ne facea , exact retete Liviei, dar cu visine!Si eu am mai facut-o, anul trecut, cred!Incercati si cu visine, fara samburi si scurse bine!Siropul il puteti bea cu apa minerala!
Deci, e a doua reteta cu parfum de copilarie si de vara!
Va iubesc! love10.gif



stai sa vezi ce aroma are spuma cu afine sau cu zmeura, bati copiii si fugi cu mancarea
mie imi place si spuma cu dulceata de coacaze, are un parfum si o culoare aparte
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi
mesaj May 7 2009, 08:22 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,813
Inregistrat pe: 28-July 07
De la: or.Chisinau,Republica Moldova
Membrul Nr.: 38,394



spumele astea ies bine si cu iaurt pentru diete, sau smintina dulce(frisca) pentru cei care vor sa simta ceva de nedescris, in loc de oua. Eu nu folosesc la nimic ouale crude, sotul le bea dar ii permit doar cele pe care ni le da mama de la tara.

100 gr fructe, 100 ml smintina lichida zahar nu mai e nevoie,deja e dulce smintina, in asa fel fac spuma si o las la congelator desi mai mult de 1.5 saptamini nu stat tongue.gif

e gustoasa si cu brinza de vaci: 100 gr fructe(am facut cu zmeura; visine; mure) 100 ml frisca, 50 gr brinza (eu le bat bine cu blenderul de mina)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
puskin
mesaj May 7 2009, 03:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,776
Inregistrat pe: 8-February 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 30,241



Reteta asta este super pentru dieta smile.gif . De-abia astept sa o fac...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th July 2014 - 03:03 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare