1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din ca
1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.
2. Intre timp punem visinele la scurs ( eu am folosit ca de obicei, visine fara samburi, de la "Ferma Natural")
3. Drojdia mea dospise in disperare ( eu am bagat paharul cu maiaua , in cuptor la 30 de grade)
4. Intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi si maiaua.
5. Se framanta bine , eu am mai pus cam doi pumni de faina in plus , ca sa nu se lipeasca de maini.
6. Apoi se acopera castronul si se lasa sa creasca cam 40 de min ( eu am bagat castronul la cuptor, tot la 30 grade).
7. Dupa ce-a trecut timpul, am vazut satisfacuta ca se si anume bulbucase aluatul, adica crescuse.
8. Dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu foarte mult.
9. Se intinde apoi o foaie dreptunghiulara, in reteta scrie ca de dimensiunile 45x50 ;
10. Pe foaie se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.
11. Se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans.
12. Taiati in 12 bucatzi egale.
13. Apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- mie mi s-au parut cam multe , asa ca 2 le-am pus separat in forma de briose
14. Galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
15.Bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min).
16. Dupa ce-am scos din cuptor, dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei.
17. Briosa a iesit neasteptat de bine din forma, era fierbinte, am crezut ca o s-o scot cu lingura, dar a iesit intacta.
Aluatul e mirobolant, se jupoaie si e foarte fraged
Nu puneti zahar in plus, e suficient de dulce.
Reteta propusa de Pocahontas.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorDragii mei, va prezint o reteta mai mult decat simpla pe care mai mult ca sigur o faceti si voi acasa. Ea nu necesita...
Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii