> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Tarta cu visine, Hmmmmm.......
Ddiane
mesaj Jan 27 2008, 04:06 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 29
Inregistrat pe: 1-March 06
De la: Milan, Italy
Membrul Nr.: 30,594



Tarta cu visine

Din cate am vazut s-au tot postat retete cu visine dar cum aceasta este o reteta destul de veche pe care eu o fac foarte des m-am gandit sa o impartasesc cu voi.Reteta o am de la sora mea iar ea mostenire de la soacra ei ( fost cofetar)...Sper sa nu ma acuze nimeni de plagiat notworthy.gif

Avem nevoie de :
  • 6 oua
  • 125 g unt
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • si ca invitate de onoare "VISINE"
  • 1-2 pliculete vanilina
Imagine Atasata


Se freaca untul cu o jumatate di cantitatea de zahar pana devine spumos dupa care adaugam vanilina, coaja de lamie si esenta de vanilie


Imagine Atasata


Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam bine.


Imagine Atasata


Separat batem albusurile spuma cu zaharul ramas si apoi incorporam galbenusurile cu untul.


Imagine Atasata


Acest mesaj a fost editat de irca20: Jun 12 2009, 12:52 PM


--------------------



One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.
Virgina Woolf

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ddiane
mesaj Jan 27 2008, 04:17 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 29
Inregistrat pe: 1-March 06
De la: Milan, Italy
Membrul Nr.: 30,594



Se adauga faina " in ploaie" amestecand cu grija de jos in sus iar la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie.Turnam apoi compozitia intr-o tava unsa cu unt.

Imagine Atasata


La urma punem visinele intr-un strat uniform.De obicei se dau prin faina dar eu eram in criza de timp asa ca le-am pus asa cum erau dupa ce le-am scurs de sirop. icon_rolleyes.gif Sper sa nu fiu judecata prea aspru pentru asta...


Imagine Atasata


Punem tava in cuprotul incins la 180° C si asteptam cu rabdare sa se coaca tarta.Sa nu ma intrebati cate minute pentru ca eu cred ca depinde de cuptorul fiecaruia. eusa_think.gif

Oricum, dupa vreo 30-35' de asteptare obtinem o tarta aratoasa pe care o "cosmetizam" bine cu o ploaie de zahar pudra si va arata cam asa...


Imagine Atasata


Si acum sectiunea...


Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata


Pofta buna!!!!
Sper sa va placa.... floare.gif


--------------------



One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.
Virgina Woolf

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Jan 27 2008, 04:25 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



E pufoasa si apetisanta.
Visinele sunt din compot?
Se pune reteta pe lista de asteptare wink.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ddiane
mesaj Jan 27 2008, 04:27 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 29
Inregistrat pe: 1-March 06
De la: Milan, Italy
Membrul Nr.: 30,594




QUOTE(Carmen L @ Jan 27 2008, 04:25 PM) *
E pufoasa si apetisanta.
Visinele sunt din compot?
Se pune reteta pe lista de asteptare wink.gif


Nu Carmen,visinele sunt intr-un fel de sirop dulce acrisor dar cred ca merge foarte bine si cu visine di compot.


--------------------



One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.
Virgina Woolf

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 27 2008, 09:04 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Înca calduta..ca la noi asa se cere biggrin.gif
Merci de idee Diane,merge rapid , e bunuta si pufoasa.
Eu am pus visine din compot.Dupa ce am taiat felii,s-a scurs zeama din visine si s-a însiropat blatul.S-a învinetit putin,dar la gust e suuuuper!
Blatul foarte pufos si stabil.Cu toate ca s-a însiropat,nu s-a fleshcait deloc!

Eu am facut în forma dreptunghiulara,si am pus visine la greu biggrin.gif

Imagine Atasata

Nu stiu daca traieste pîna mîine,nici macar de poze artistice nu am avut vreme biggrin.gif

Imagine Atasata


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Jan 27 2008, 09:41 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Yaamy,yami,ce bunatate e aici eusa_drool.gif .Am toate ingredientele,dar visinici am la congelator si cu samburi si fara,oare pot pune asa?Sa le dezget si las la scurs inainte sau sa fac un compotel (adica sa le oparesc nitel) si sa le folosesc asa?Pt maine mi-am luat frisca lichida sa fac un Krem a la krem,dar mai poate astepta tongue.gif


Edit;MAYA,ce dimensiuni are tava in care ai facut tu tartuta asta?Si ai respectat exact cantitatile ingredientelor?Ca de obicei,pozele tale te aduc in pragul de a linge monitorul.....apoi sa mai ai si norocul sa papi din "modelele"ce iti pozeaza in farfurii.

Acest mesaj a fost editat de bimbilica: Jan 27 2008, 09:44 PM


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 27 2008, 09:56 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(bimbilica @ Jan 27 2008, 08:41 PM) *
Yaamy,yami,ce bunatate e aici eusa_drool.gif .Am toate ingredientele,dar visinici am la congelator si cu samburi si fara,oare pot pune asa?Sa le dezget si las la scurs inainte sau sa fac un compotel (adica sa le oparesc nitel) si sa le folosesc asa?Pt maine mi-am luat frisca lichida sa fac un Krem a la krem,dar mai poate astepta tongue.gif


Edit;MAYA,ce dimensiuni are tava in care ai facut tu tartuta asta?Si ai respectat exact cantitatile ingredientelor?Ca de obicei,pozele tale te aduc in pragul de a linge monitorul.....apoi sa mai ai si norocul sa papi din "modelele"ce iti pozeaza in farfurii.

As zice ca e cam 20 x 30 cm O s-o masor mîine dupa ce e curata.Acu e în masina de vase biggrin.gif
Tot mîine o sa cîntaresc si cana de faina,sa-ti spun exact cîta faina am pus smile.gif
SI sa stii ca eu am pus ceva mai putin unt..
Îti scriu mîine exact! smile.gif


Cît despre visine,sa le decongelezi,si sa le lasi la scurs.Nu le mai opari,ca le clatesti aroma smile.gif
Sa stii ca si la mine s-a însiropat blatul de la ele,dar nu s-a întîmplat nimic. E un blat stabil .


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Jan 27 2008, 10:05 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



floare.gif Maya,mersic,dimineata cand pleaca tati la scarbici,scot visinicile din congi.Tava e cam de aceleasi dimensiuni ca a ta(luata special pt Krem a la krem anul trecut),asa ca te rooog,cantareste exact cant de faina,cata ai folosit,si unt,cam cu cat ai pus mai mult?Scuza-ma ca te sacai,dar noua ne plac tare mult visinicile si cum avem in curte,am bagat la greu la congelator,dar praji inca nu am facut cu ele,doar sos de visinici si complot.


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 27 2008, 10:14 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



unt am pus ceva mai putin,nu mai mult! biggrin.gif
Scriu mîine tongue.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
claudia angela
mesaj Jan 27 2008, 11:09 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 602
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: galati
Membrul Nr.: 38,963



CITAT(MAYA @ Jan 27 2008, 09:04 PM) *
nici macar de poze artistice nu am avut vreme biggrin.gif


Daca nici astea nu sunt poze artistice, ce sa mai zicem noi, muritorii de rand si de pofta!
Lasa modestia la o parte, prajitura este cu siguranta buna, dar pozele sunt excelente! Ma indeamna sa o fac si eu, chiar daca am deja trei feluri de prajituri.


--------------------
ANGY
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 27 2008, 11:24 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Bimbi,

deci am pus
6 oua marime medie
100 g unt
150 g faina
6 linguri de zahar(pline)
coaja de lamîie
vanilie macinata
praf de copt

visine ,nu stiu,dar muulte biggrin.gif
zaharul pudra de deasupra

Eu cu cana asta am cîntarit,si a fost bine

Imagine Atasata


iar tava,are chiar 20 x 30 cm
Singura chestie modificata e cantitatea de unt-eu am pus mai putin..si forma tongue.gif

Deci poti sa-i dai bataie!! biggrin.gif


Claudia,Multumesc biggrin.gif
De obicei nu-mi plac farfuriile cu firmituri..etc..dar nu am reusit s-o piglui..si a mai venit si un musafir..mai avem un coltisor.

Deci praji asta nu e buna..ca nu tine mult!!!!!!!!!! icon_rotf.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Jan 28 2008, 10:30 AM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Yeeeep,visinicile sunt scoase din congelator,restul ingredientelor sunt pe masa....abia astept sa o fac,ca si azi noapte am visat la praji cu visinici tongue.gif


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Jan 28 2008, 04:45 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Din motive de terorist marait,abia acum am bagat tartuca la cuptior...sper sa nu ajung la traume cu ea,ca in viteza turbo cum eram(ca doarme teroristu')am uitat sa pun praul de copt in compozitite,noroc ca eu am pus hartie de copt in tava si abia am rasturnat din castron,asa ca am luat frumusel hartia cu compozitia,si fleosch inapoi in castron,pus praf de copt stins ,amestecat,pus alta hartie in tava,pus compozitia,visinicile(am pus muuuulte,fara samburi) si la cuptor cu ea.Uuuf,sper sa imi iasa,dar oricum mi-o iesi,tot mananc din ea,de pofta


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Jan 28 2008, 05:52 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Mi-a iesit prajituricaaaaaaaaaaa,cat am scos-o de la cuptor si s-a trezit tero,a vazut-o si a trebuit sa o tai asa calduta....yami yami.El a mancat 2 bucati maricele,restul astept sa se m,ai raceasca sa o pot pregati pt sedinta foto.Blatul e tare tare buunnnn,o sa folosesc si alte fructe,iar cand mai folosesc visinici congelate am sa pun mai mult zahar,pt ca visinile sunt cam acrisoare(pt alex nu-i pb,ca el mananca si lamaia goala)


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Beppo
mesaj Jan 28 2008, 06:13 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 435
Inregistrat pe: 5-February 07
Membrul Nr.: 36,381



QUOTE(bimbilica @ Jan 28 2008, 04:45 PM) *
Din motive de terorist marait,abia acum am bagat tartuca la cuptior...sper sa nu ajung la traume cu ea,ca in viteza turbo cum eram(ca doarme teroristu')am uitat sa pun praul de copt in compozitite,noroc ca eu am pus hartie de copt in tava si abia am rasturnat din castron,asa ca am luat frumusel hartia cu compozitia,si fleosch inapoi in castron,pus praf de copt stins ,amestecat,pus alta hartie in tava,pus compozitia,visinicile(am pus muuuulte,fara samburi) si la cuptor cu ea.Uuuf,sper sa imi iasa,dar oricum mi-o iesi,tot mananc din ea,de pofta

Eu aici pe culinar am citit ca nu trebuie stins, ca trebuie amestecat cu faina si apoi adaugat la restul de compozitie.

Imi spuneti si mie cu ce difera de clasicul pandispan cu visine? E mai umed aluatul, sau ce?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 28 2008, 06:52 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(Beppo @ Jan 28 2008, 05:13 PM) *
Eu aici pe culinar am citit ca nu trebuie stins, ca trebuie amestecat cu faina si apoi adaugat la restul de compozitie.

Imi spuneti si mie cu ce difera de clasicul pandispan cu visine? E mai umed aluatul, sau ce?


eu as spune ca e mai fîrîmicios în comparatie cu un pandispan sipmlu
E mai des,dar totodata pufos,asta de la unt..La mine asa fain s-a însiropat,si am pus asa multa coaja de lamîie.a iesit aromat,însiropat..bun biggrin.gif
Aaa,si e mai stabil,pentru visine..de exemplu,în comparatie cu un pandispan..

eu pandispanu îl stiu 1 ou,1 lingura faina,1 zahar-fara unt


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Beppo
mesaj Jan 28 2008, 07:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 435
Inregistrat pe: 5-February 07
Membrul Nr.: 36,381



Multumesc, Maya!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj Jan 28 2008, 07:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823



MOAMA CE BINE ARATA ohmy.gif
o fac si eu maine sau poimaine sa iau visine fara samburi si fac
Maya ai mila de o sarmana fatuca(adica io)si da si mie o margine,ma multumesc si cu aia biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ddiane
mesaj Jan 28 2008, 08:31 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 29
Inregistrat pe: 1-March 06
De la: Milan, Italy
Membrul Nr.: 30,594



Maya, Bimbi,

Ma bucur ca v-a placut prajiturica. Acum,ce sa spun Maya, pozicile sunt extraordinare. floare.gif


--------------------



One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.
Virgina Woolf

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 28 2008, 08:50 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(cosmina_liana @ Jan 28 2008, 06:40 PM) *
MOAMA CE BINE ARATA ohmy.gif
o fac si eu maine sau poimaine sa iau visine fara samburi si fac
Maya ai mila de o sarmana fatuca(adica io)si da si mie o margine,ma multumesc si cu aia biggrin.gif


ce margine?? hai 'coa ca fac una maaare..ca oricum nu mai am biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 12:08 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare