> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tort "Padurea Neagra", ...dupa o reteta de Heston Blumenthal
KikenHana
mesaj May 13 2009, 10:01 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Bine v-am regasit! Am lipsit o vreme, deh...mi-am facut de cap prin tara rolleyes.gif , dar vin si ma revansez cu reteta unui tort absolut minunat pe care l-am facut acum vreo 2 saptamani, pentru ziua sotului meu, reteta despre care si am promis cuiva sa o postez tongue.gif.
Imagine Atasata
Imagine Atasata
Nu-i o reteta tocmai usoara si e destul de costisitoare, dar va asigur ca e dementiala si merita facuta pentru ocazii cu adevarat speciale...prietenii nostri si familia au fost de-a dreptul inebuniti dupa el si multi dintre ei l-au declarat cel mai bun tort pe care l-au mancat vreodata in viata lor...si credeti-ma, de-a lungul timpului au degustat cam toate torturile ce care le-am facut pana acum biggrin.gif .

E a doua oara cand l-am facut, prima data l-am facut doar partial, fara una dintre creme, acum cateva luni. Fata de reteta originala din serialul In search of perfection al lui Blumenthal, am modificat cantitatile la unele creme, si in loc sa fac un strat de ciocolata aerata care implica folosirea unui aspirator si a unei pungi vaccum (nu glumesc! tongue.gif ) am facut un jeleu de visine, si de asemenea in loc sa stropesc tortul cu ciocolata folosind un pistol de vopsit, l-am decorat cu frisca...aceste metode folosite de Heston mi-au depasit puterile laugh.gif. Din pacate, eu nu am gasit pe youtube acest episod, "Black Forest gateau", dar merita vizionat daca puteti sa-l scoateti de pe net.

In reteta se foloseste kirsch, un fel de "tuica" obtinuta din visine, ce-si are originea in Austria, insa la noi n-am gasit in niciun magazin acesta bautura, asa ca n-am avut de ales si am inlocuit-o cu visinata, dar daca aveti acces la kirsch, acesta trebuie folosit... Dar m-am lungit mult cu vorba si ar fi cazul sa incep cu reteta...

Din ingredientele urmatoare Heston a pregatit 3 mini-torturi, eu am facut un tort mare, folosind o tava de 26 cm diametru. Asa cum recomanda si Heston, e bine ca acest tort sa se faca pe etape si nu tot deodata, de exemplu blaturile sa le faceti cu o zi inainte de creme, ca sa economisiti timp.


Pentru blatul tip "madeleine":
50g unt (nesarat)
1 ou mare
30g miere
60g faina "000"
30g zahar pudra
1 lingurita (5g) praf copt
1 varf de cutit sare
15ml lapte (1-2 linguri)


Pentru blatul de cacao, fara faina:
65g ciocolata neagra
7 galbenuse(140g)
5 albuse (150g)
130g zahar tos
1 lingura (5g) cacao


Pentru jeleul de visine:
200 gr visine proaspete sau congelate
1 lingura zahar
4 gr gelatina


Pentru umplutura de visine:
300 gr visine proaspete sau congelate
1 lingura rasa amidon
2-3 linguri zahar (dupa gust)


Pentru ganache:
150 ml frisca
150 g ciocolata amaruie
1 varf de cutit sare
30g unt (nesarat)


Pentru crema kirsch (sau de nevoie visinata tongue.gif )
8 gr gelatina
5 galbenusuri (100g)
90g zahar tos
250ml lapte
220ml frisca
20ml kirsch (visinata)


Pentru spuma de ciocolata:
4 galbenusuri (80g)
180g zahar tos
100ml lapte
200g ciocolata amaruie
un varf de cutit sare
200ml frisca

Acest mesaj a fost editat de KikenHana: May 19 2009, 12:41 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj May 13 2009, 10:16 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Pentru blatul "madeleine" se topeste untul si se lasa sa se racesca. Oul se bate bine cu mierea pana se albeste, apoi se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt, sarea, iar la sfarsit untul si laptele.
Imagine Atasata
Imagine Atasata
Compozitia se toarna in tava tapetata cu harie de copt si se coace la 180 gr. timp de 20 minute sau pana se aureste deasupra.
Imagine Atasata

Pentru blatul de ciocolata galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar timp de 5 minute, pana se albesc, apoi se incorporeaza cacaua si ciocolata topita in prealabil si se lasa deoparte.
Imagine Atasata
Imagine Atasata
Albusurile se bat cu restul de zahar, apoi se incorporeaza usor, cu o paleta, la compozitia de ciocolata.
Imagine Atasata
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr 20-25 minute, se probeaza cu testul scobitoarei. Cand e gata, blatul se scoate pe un gratar sa se raceasca
Imagine Atasata
si cand e rece se taie suprafata zgrunturoasa de deasupra.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj May 13 2009, 10:35 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Pentru jeleul de visine, se macina visinele pasta fina care apoi se strecoara printr-o sita si se pastreaza doar sucul rezultat, care se amesteca cu zaharul si se da pe foc pana fierbe, apoi se lasa sa se racoreasca putin.
Imagine Atasata
Imagine Atasata
Intre timp se inmoaie gelatina in putina apa si se incorporeaza la sucul de visine cand acesta s-a racorit putin.
Imagine Atasata
Cand jeleul se raceste si incepe sa se inchege se toarna peste blatul "madeleine" si se da la frigider mana se intareste complet.

Se prepara crema ganache, turnandu-se frisca fierbinte in care s-a topit si untul peste ciocolata rupta bucati, iar cand acesta se topeste se amesteca cu telul pana se obtine o compozitie omogena, care apoi se da la frigider pentru a se intari putin (20 min).
Imagine Atasata
Imagine Atasata

Pentru umplutura de visine punem visinele cu zaharul pe foc pana sucul da in clocot apoi incorporam amidonul dizolvat in prealabil cu putina zeama de la visine. Compozitia se lasa sa se raceasca.
Imagine Atasata
Imagine Atasata

Peste blatul cu jeleu se pun trei cercuri concentrice de crema ganache, iar intre acestea doua cercuri de umplutura de visine, rece.
Imagine Atasata
Imagine Atasata
Deasupra de aseaza blatul de ciocolata, care se insiropeaza cu putina zeama de la visine amestecata cu kirsch sau cu visinata.
Imagine Atasata

Acest mesaj a fost editat de KikenHana: Jun 5 2009, 08:58 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj May 13 2009, 10:53 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828




Pentru crema-kirsch se pune gelatina la inmuiat. Galbenusurile se bat cu zaharul 5 minute, pana se albesc, apoi se toarna peste ele laptele fierbinte, in fir continuu, avand grija sa amestecam repede ca sa nu se branzeasca compozitia, care apoi se pune pe foc mic inca aprox.5 minute, amestecand continuu.
Imagine Atasata
Crema e gata atunci cand acopera cu un strat spatele unei linguri de lemn,si data trecem un deget pe lingura ramane in crema o dunga clara, care nu se uneste. Aveti grija sa nu fierbeti crema prea mult, altfel se va branzi.
Imagine Atasata
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se incorporeaza gelatina inmuiata si se amesteca pana la dizolvarea acesteia. Se bate frisca se adauga lichiorul de visine, si se adauga crema racita.
Imagine Atasata
Compozitia se toarna peste blatul de ciocolata si se da la frigider pana se intareste.
Imagine Atasata

Spuma de ciocolata se prepara intr-un fel asemanator. Galbenusurile se bat cu zaharul si putin lapte pana se albesc, se adauga restul de lapte fierbinte si se da pe fac, amestecand, pana se incheaga. Apoi se ia se pe foc si se adauga sarea si ciocolata maruntita, amestecand pana aceasta se topeste in totalitate.
Imagine Atasata
Compozitia se lasa sa se raceasca. Cand e rece se bate frisca si se incorporeaza.
Imagine Atasata
Mousse-ul se toarna peste stratul de crema-kirsch inchegat si tortul se da la frigider pana se intareste si acest ultm strat.
Imagine Atasata
Apoi se decoreaza dupa bunul plac biggrin.gif
Imagine Atasata

Acest mesaj a fost editat de KikenHana: May 13 2009, 10:54 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj May 13 2009, 10:56 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Si daca nu v-am ametit de tot pana acum cu reteta asta, va mai ametesc cu o sectiune tongue.gif

Imagine Atasata
.
Imagine Atasata



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 13 2009, 10:58 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Waw, ce padure neagra ciudata smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj May 13 2009, 11:12 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



kiken, e superb, macar sa poata face toata lumea ce-ai facut tu. Cate straturi are , cata munca, felicitari smile.gif
p.s. primul post l-am editat eu ca sa-ti rearanjez cele 2 poze care latisera pagina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj May 13 2009, 11:38 PM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



Kiken, fata, esti meseriasha tare! arata superb... si sectiunea e de zile mari! La multi ani sotului tau! esti o super sotie!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj May 14 2009, 12:17 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



Sfinte Sisoie! icon_eek.gif Asta-i tort, sau materializarea unor visuri nebunesti de gurmand impatimit? E su-perb! Si are calitatea de a-i crea bietului privitor la aste poze maiestre felurite visuri legat de modul in care se imbina toate blaturile, cremele, jeleurile...

Felicitari pentru executie si la multi ani fericitului care detine o asemenea comoara de sotie! floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
any_annette
mesaj May 14 2009, 12:20 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,641
Inregistrat pe: 29-February 08
De la: Europa
Membrul Nr.: 41,844



Bravo Kiken, foarte frumos tortul, intr-adevar multa munca, iar rezultatul e pe masura smile.gif !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj May 14 2009, 07:15 AM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



QUOTE(Adriana Nicoleta @ May 13 2009, 10:58 PM) *
Waw, ce padure neagra ciudata smile.gif


Asa-i Adriana...si eu inca l-am simplificat laugh.gif , ca altfel trebuia sa fac si ciocolata aerata cu aspiratorul rolleyes.gif

QUOTE(Pocahontas @ May 13 2009, 11:12 PM) *
kiken, e superb, macar sa poata face toata lumea ce-ai facut tu. Cate straturi are , cata munca, felicitari smile.gif
p.s. primul post l-am editat eu ca sa-ti rearanjez cele 2 poze care latisera pagina


Multam Poca...si pentru felicitari si pentru interventie smile.gif

QUOTE(diamond @ May 13 2009, 11:38 PM) *
Kiken, fata, esti meseriasha tare! arata superb... si sectiunea e de zile mari! La multi ani sotului tau! esti o super sotie!


Mersi diamanto, te pup floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj May 14 2009, 07:19 AM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



QUOTE(lauralaurentiu @ May 14 2009, 12:17 AM) *
Sfinte Sisoie! icon_eek.gif Asta-i tort, sau materializarea unor visuri nebunesti de gurmand impatimit? E su-perb! Si are calitatea de a-i crea bietului privitor la aste poze maiestre felurite visuri legat de modul in care se imbina toate blaturile, cremele, jeleurile...

Felicitari pentru executie si la multi ani fericitului care detine o asemenea comoara de sotie! floare.gif


Asa e Laura, o nebunie pentru simturile gustative si intr-adevart si blaturile si cremele pot fi folosite si in alte combinatii, sau chiar singure, vi le recomand pentru orice combinatie, sunt dementiale biggrin.gif

QUOTE(any_annette @ May 14 2009, 12:20 AM) *
Bravo Kiken, foarte frumos tortul, intr-adevar multa munca, iar rezultatul e pe masura smile.gif !



Multumesc Any floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj May 14 2009, 08:42 AM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Wowwww...arata de vis! La multi ani sarbatoritului si sa fie sanatos!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kismoni
mesaj May 14 2009, 08:51 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 6,198
Inregistrat pe: 19-May 07
De la: Oradea-Brescia
Membrul Nr.: 37,805



Kiken chiar urma momentul sa ne dai din nou in cap smile.gif rolleyes.gif
i'm speeeechlesssssss....
felicitari !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj May 14 2009, 09:50 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Mai Kiken,tu chiar vrei sa ne omori? biggrin.gif
se apropie ziua mea si m-ai bulversat,pana acum eram sigura ca o sa fac tortul tau cu multa ciococata-al sultanului mi se pare-dar acum ,dupa ce am vazut minunatia asta,ma mai gandesc.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj May 14 2009, 10:13 AM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



Chiar ma intrebam pe unde esti draga Andrada...dar uite cu ce minunatie de minunatie ne incanti privirile la revenire...ESTI MAGNIFICA fata draga! floare.gif ...ai toata admiratia mea pt munca depusa in realizarea acestui minunat tort...LA MULTI ANI PLINI SI FERICITI sotului tau...ferice de el cu o asemenea comoara de sotie! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 14 2009, 12:25 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



e un tort complet si complex , dar asa un eveniment merita toata osteneala. cred ca si f delicios, adevarat toata gaselnita la- padurea neagra- e kirsch-ul, smile.gif acest renumit bucatar a facut personal f multe drumuri in franta, pt a-i deslusi exact secretele. cand il vezi la treaba, spui ca e la N A S A , nu la bucatarie laugh.gif
LA MULTI ANI FERICITI SOTULUI! SI TIE FELICITARI! floare.gif

Acest mesaj a fost editat de nico-vya: May 14 2009, 12:27 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ursuleatza
mesaj May 14 2009, 01:58 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,720
Inregistrat pe: 10-August 06
De la: Bucuresti & Timisoara
Membrul Nr.: 33,234



Mama nene, ce misto! ohmy.gif Superb e! Bravo, Kiken! wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amalia aa
mesaj May 14 2009, 02:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,603
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Cluj-Napoca
Membrul Nr.: 16,276



Superb Kiken !Felicitari esti o bucatareasa desavarsita ! Imi plac mult retetele tale, sa stii ca le-am urmarit pe toate si sper sa le si incerc . Te pup !


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj May 15 2009, 04:49 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Kiken,superb !!! Exact pe gustul meu, cu multe blaturi, creme...Cu ocazie sau fara, ma incumet mai ales c-am si visine.
La Multi Ani fericiti si sanatate! sotului alaturi de o sotie asa de iscusita. floare.gif

PS. Tre sa-l execut si pe ala cu Sultanul, caci si ala arata demential...


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 22nd December 2014 - 01:16 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare