Tort cu clementine si migdale

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric si este un hibrid al portocalei. Si mai stim ca este plin de vitamina C, motiv pentru care il folosim in cantitate mai mare in anotimpul rece.

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu clementine si migdale

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf mic de sare
  • 2 linguri cu varf de migdale macinate(sau faina de migdale)
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 5 clementine
  • 100 ml suc proaspat de clementine
  • 1 plic gelatina granule
  • Pentru insiropat blatul: suc proaspat de clementine
  • In plus:
  • 14-15 piscoturi
  • Suc proaspat de clementine
  • Pentru decor:
  • fulgi de bigdale
  • 100 gr ciocolata
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • Coaja rasa de la 1 clemtina

Mod de preparare

Pentru blat: mixam albusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se formeaza o bezea ferma. Adaugam esenta de migdale, mixam pana la incorporare. Adaugam faina de migdale si faina de grau, amestecam usor cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica. Amestecam usor, pana la incorporare, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem aluatul intr-o forma rotunda captusita cu hartie de copt. Coacem la cuptorul incins la 160 grade pentru 20-25 minute. Il lasam sa se raceasca 2-3 ore pe un grilaj.

Pentru crema: curatam clementinele, le taiem cubulete. In 100 ml suc de clementine punem gelatina la hidratat 10 minute. Dizolvam gelatina pe flacara foarte mica. O adaugam la clementine si lasam sa se raceasca complet.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, se pune castronul pe baie de aburi si se mixeaza pana zaharul se dizolva complet iar galbenusurile au consistenta cremoasa. Se lasa sa se raceasca.

Frisca se mixeaza pana capata consistenta. Se adauga mascarponele peste frisca, se mixeaza pana la incorporare. Peste amestecul de frisca se adauga treptat crema de galbenusuri, se amesteca usor dupa fiecare transa adaugata. La final se adauga fructele cu tot cu suc. Se amesteca usor.

Pentru asamblare: intr-un vas rotund cu peretii inalti punem folie alimentara, lasand marginile sa atarne. Punem pe fundul vasului blatul cu migdale. Intepam blatul cu o scobitoare, apoi insiropam cu suc proaspat de clementine. Peste blat punem crema, iar peste crema, piscoturi usor inmuiate in suc proaspat de clementine. Adunam marginile si acoperim tortul. Dam la frigider pentru 3-4 ore sau de seara pana dimineata.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Se decoreaza tortul cu ciocolata topita, fulgi de migdale si coaja rasa de la o clementina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Ciulama cu ciuperci
1
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
2
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
3
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Ciulama delicioasa de ciuperci
4
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama delicioasa de ciuperci

Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...

Ciulama delicioasa de ciuperci
Inghetata lapte de pasare
5
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii