Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric si este un hibrid al portocalei. Si mai stim ca este plin de vitamina C, motiv pentru care il folosim in cantitate mai mare in anotimpul rece.
Pentru blat: mixam albusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se formeaza o bezea ferma. Adaugam esenta de migdale, mixam pana la incorporare. Adaugam faina de migdale si faina de grau, amestecam usor cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica. Amestecam usor, pana la incorporare, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem aluatul intr-o forma rotunda captusita cu hartie de copt. Coacem la cuptorul incins la 160 grade pentru 20-25 minute. Il lasam sa se raceasca 2-3 ore pe un grilaj.
Pentru crema: curatam clementinele, le taiem cubulete. In 100 ml suc de clementine punem gelatina la hidratat 10 minute. Dizolvam gelatina pe flacara foarte mica. O adaugam la clementine si lasam sa se raceasca complet.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, se pune castronul pe baie de aburi si se mixeaza pana zaharul se dizolva complet iar galbenusurile au consistenta cremoasa. Se lasa sa se raceasca.
Frisca se mixeaza pana capata consistenta. Se adauga mascarponele peste frisca, se mixeaza pana la incorporare. Peste amestecul de frisca se adauga treptat crema de galbenusuri, se amesteca usor dupa fiecare transa adaugata. La final se adauga fructele cu tot cu suc. Se amesteca usor.
Pentru asamblare: intr-un vas rotund cu peretii inalti punem folie alimentara, lasand marginile sa atarne. Punem pe fundul vasului blatul cu migdale. Intepam blatul cu o scobitoare, apoi insiropam cu suc proaspat de clementine. Peste blat punem crema, iar peste crema, piscoturi usor inmuiate in suc proaspat de clementine. Adunam marginile si acoperim tortul. Dam la frigider pentru 3-4 ore sau de seara pana dimineata.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Se decoreaza tortul cu ciocolata topita, fulgi de migdale si coaja rasa de la o clementina.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaVazusem acum ceva vreme pe FB cat de laudat era acest tort si mi-am propus sa-l fac de ziua mea. Am citit mai multe retete...
Desert tort Medovik cu visine si nucaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii